Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2016 22:41:38
Deli članek:

Novo prestižno priznanje zu Urnauta

Tine Urnaut je v bogato zbirko nagrad in odličij dodal še eno prestižno priznanje. Evropska odbojkarska zveza je na gala prireditvi v Rimu kapetana slovenske izbrane vrste imenovala za najbolj perspektivnega igralca leta. Urnaut je prvi Slovenec, ki je prejel to visoko priznanje.

Urnaut ima za seboj izjemno sezono. Nase je najprej opozoril v dresu slovenske reprezentance, ki je pod vodstvom Andree Gianija osupnila evropsko in svetovno odbojkarsko javnost ter na oktobrskem evropskem prvenstvu v Bolgariji osvojila srebrno odličje. Odbojkarji so poskrbeli za enega največjih uspehov slovenskega ekipnega športa, Urnaut pa je bil kot drugi najboljši sprejemalec izbran v idealno postavo prvenstva.

Korošec je blestel tudi v klubskem dresu, saj se je s svojim Trentinom uvrstil v finale lige prvakov, najmočnejšega klubskega tekmovanja pod okriljem CEV. Na zaključnem turnirju v Krakovu je Urnaut še enkrat dokazal, da trenutno sodi med najboljše evropske odbojkarje, njegov učinek na igrišču pa je bil dovolj, da je tudi na t. i. final fouru postal član idealne postave.

"Zelo sem vesel, da sem prejel tako prestižno priznanje med najboljšimi igralci v Evropi. Rad bi se zahvalil vsem soigralcem v reprezentanci, strokovnem štabu, Odbojkarski zvezi Slovenije in vsem, ki so nam pomagali doseči tak rezultat na evropskem prvenstvu. Hkrati bi se zahvalil tudi vsem soigralcem in trenerjem v Trentinu, obenem pa seveda svoji družini, ki mi je stala ob strani vsa ta leta. Ne nazadnje pa gre zahvala tudi mojemu mentorju in psihologu Mateju Tušaku, ki mi je in tudi vsem nam pomagal na tej poti do uspeha," je na podelitvi dejal kapetan slovenske reprezentance.

Svečane prireditve v rimskem Salone delle Fontane se je udeležilo več kot dvesto najpomembnejših odbojkarskih delavcev in uglednih gostov iz vse Evrope, nagrade pa so poleg Urnauta prejeli še Bolgar Vladimir Nikolov, Rus Sergej Tetjuhin, Francoz Earvin Ngapeth, Italijanki Antonella Del Core in Francesca Piccinini, Nemka Margareta Kozuch in Turkinja Gözde Kirdar.