Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2016 20:26:03
Deli članek:

Slovenke slavile kljub najslabši

Drago Wernig - TAKA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi skupine C evropske lige in prvi na drugem turnirju v grškem Megalopolisu premagala Madžarsko s 3:1 (18, 19, -23, 23).

Izbranke Bruna Najdiča tako nadaljujejo niz zmag, ki so ga začele v madžarski Nyiregyhazi. Toda igra, ki so jo pokazala v prvi tekmi drugega turnirja, ni bila na ravni tiste z Madžarske. Slovenke tokrat proti ekipi, ki še nima zmage, niso bile tako razpoložene in prepričljive, zato so nepotrebno, a povsem zasluženo izgubile niz, prvega v ligi. Zdaj lahko le upajo, da ta v borbi za prvo mesto ne bo usoden. Še vedno so v zelo lepem položaju, vendar bo v naslednjih dveh tekmah potrebno pokazati boljšo predstavo.

"Opozarjal sem dejal, da nikoli ne veš, kako in kaj, danes se je to le pokazalo. Ta tekma bi se lahko končala z gladkih 3:0 za nas, pomembnost dvoboja je očitno naredila svoje. Če primerjamo igro s tisto iz Madžarske, zagotovo ni bila na enaki ravni, bila je precej slabša. Zelo verjetno smo preveč razmišljali, kako pomemben je obračun, hkrati je na drugi strani stala ekipa, ki ni imela nobenih možnosti in je bila povsem neobremenjena. Odigrala je boljše kot doma in takoj smo imeli z njo težave. Lahko smo zadovoljni z rezultatom, da ostajamo v igri za prvo mesto, hkrati pa se moramo zavedati, da to ni bilo tisto, česar smo zmožni. To je bila zagotovo naša najslabša letošnja tekma, ne samo v ligi, tudi na trening tekmah smo igrali boljše. Na izgubljeni niz ne gledam kot na katastrofo, nizi se izgubljajo, ne moreš vedno zmagovati s 3:0. Važne so točke, zavedati pa se moramo tudi, da nas tukaj zaenkrat tukaj spremljajo negativne stvari. Včeraj pot in dogajanje po njej, danes so nas v slabo voljo spravljali še sodniki," je dejal selektor Bruno Najdič.

Naslednji tekmec Slovenk bo v petek Grčija, njihov najresnejši konkurent v boju za prvo mesto v skupini.