Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
11.02.2016 20:56:12
Deli članek:

Vzele, kar so želele

Odbojkarice Calcita Ljubljane so si s torkovo zmago nad ekipo Mladosti iz Zagreba že zagotovile najmanj četrto mesto v srednjeevropski ligi, ki pa so ga želele proti madžarski ekipi Teva Gödöllö še potrditi.

Domači trener Gašper Ribič je tokrat priložnost za igro ponudil igralkam, ki v torek proti Mladosti niso igrale.


Calcit Ljubljana – Teva Gödöllö 3:0 (9, 20, 18)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. 30 gledalcev. Sodnika: Isajlović (Avstrija) in Vitorini-Lisa (Slovaška).
Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič, Vrhovnik 7, Igličar 17, Forštnarič, Kostić, Hribar, Jerala, Turk, Potokar, Koleva 14, Van de Vyver 1.
Teva Gödöllö: Szabo 2, Czina 7, Radomszki 1, Hornok 6, Nagy, Takacs 2, Szabo 1, Szeles 6, Csengeri 8, Kalotai 1, Kovacs, Banlaki.

Gostje so sicer povedle z 2:0, toda s tremi zaporednimi asi Kaje Turk so domače odbojkarice madžarski ekipi pobegnile za sedem točk (9:2), z novo serijo dobrih servisov, tokrat Tine Grudine, je bilo ob drugem tehničnem odmoru že 16:5 za domačo ekipo, ki je do konca niza nasprotnicam prepustila le še štiri točke. Niz je po le 17 minutah igre zaključila kapetanka Petra Vrhovnik.

Na začetku drugega niza so Madžarke svoj sprejem popravile, bolje so zaigrale tudi v bloku in napadu, tako da je domača ekipa šele s točko Urške Igličar prvič s tremi točkami prednosti povedla pri izidu 13:10. S prvim asom v drugem nizu, sicer že četrtim na tekmi Turkove, je bilo ob drugem tehničnem odmoru 16:11 za Calcit Ljubljano, ki je do vodstva z 2:0 v nizih prišel po tretji zaključni žogi, v tretjem pa je le še potrdil zmago.

Zadnjo točko za potrditev tretjega mesta po rednem delu tekmovanja je dosegla Igličarjeva, ki je bila s 17 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme. V polfinalu zaključnega turnirja, ki bo konec marca ali v začetku aprila – prireditelj še ni določen –, bodo odbojkarice Calcita Ljubljane igrale s poraženkami zadnjega dvoboja rednega dela tekmovanja, ki bo 26. februarja med ekipama Linmar Bekescsabai – Nova KBM Branik.