Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.02.2016 12:35:04
Deli članek:

Brown je navdušil teniške sladokusce (video)

Reuters

Enaintridesetletnega Dustina Browna na računalniški lestvici ATP najdemo na 102. mestu. Pred slabima dvema letoma je bil 78., višje od tega pa mu ni uspelo priti nikoli.

V karieri ni osvojil niti enega turnirja med posamezniki, v žep je s turnirskimi nagradami pospravil približno 1,6 milijona evrov. Čeprav ne sodi v svetovni teniški vrh, pa lahko brez težav rečemo, da mu je na challengerju v Bergamu uspela poteza, pod katero bi se z veseljem podpisali tudi tisti najboljši.

V dvoboju z bosansko-hercegovskim tenisačem Aldinom Šetkićem, ki ga je izgubil z 2:1 v nizih, se je v eni izmed točk z neverjetnim udarcem rešil iz izgubljenega položaja.

Brown je serviral, Šetkić je s precej težavami žogico vrnil približno na polovico tekmečevega polja, Nemec pa jo je nato slabo skrajšal in ostal blizu mreže. Sarajevčan je imel v tistem trenutku stvari povsem pod nadzorom, vse, kar bi moral storiti, je, da bi žogico poslal v nebranjeni del nasprotnikovega polja.

Udaril je po njej, šla je že mimo Browna, a je slednji nato povsem refleksno in iz obupa poizkusil z udarcem, ki ga običajno ne vidimo na teniških igriščih. Če ga, je ponavadi neuspešen. No, Brownu se je poteza - mnogi so jo že označili kot potezo leta - obrestovala, za nagrado je dobil točko, posnetek izjemno atraktivne mojstrovine pa je že obkrožil svet.