podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 02.12.2015 21:44:40

Kamničani s prednostjo v Apeldoorn

arhiv Ekipe
Odbojkarji Calcita Volleyballa so na prvi tekmi šestnajstine finala pokala challenge doma s 3:0 (22, 18, 24) premagali nizozemsko ekipo Draisma Dynamo Apeldoorn. Povratna tekma bo na sporedu v Apeldoornu, 16. decembra.

Nizozemski Apeldoorn je v sezoni 2002/03 že gostoval v Kamniku, takrat še z imenom Piet Zoomers, in zmagal s 3:2. Boljši je bil tudi na domačem igrišču, izid je bil 3:1 ter v skupini osvojil prvo mesto, nizozemski odbojkarji pa so se v tisti sezoni veselili tudi zmage v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjem pokalu Cev. Letošnjo sezono so začeli v pokalu Cev, vendar jih je v uvodnem krogu izločila češka ekipa Jihostroj Češke Budejovice.

Z manj mednarodnimi uspehi se lahko pohvalijo kamniški odbojkarji, trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva, ki se je predlani prebila do četrtfinala pokala challenge, pred 11 leti pa so v pokalu Top teams prav tako igrali v četrtfinalu. V drugem krogu letošnjega tekmovanja v pokalu challenge so premagali slovaško ekipo Spartak Myjava. Na dobri poti do zmage so bili tudi po uvodnem nizu, v katerem so bili ves čas v prednosti, tudi s šestimi točkami (13:7), vendar so se jim v končnici gostje približali na točko zaostanka (20:21). Vse dvome sta razrešila Žiga Štern z dvema odličnima servisoma in ob koncu še Domen Kotnik z napadalno akcijo.

Drugi niz so bolje začeli nizozemski odbojkarji, ki so povedli s 4:0, toda po polminutnem odmoru so se Kamničani spet zbrali. Ves čas so pritiskali s servisi, bili učinkoviti v napadu, tudi preko sredine, kar je bila na večini tekem letošnje sezone njihova slabša stran in z dvema asoma Žige Šterna prišli do prepričljive zmage v drugem nizu.

Tudi v tretjem nizu je domača ekipa nadaljevala dobro igro, a le do vodstva z 12:8. Po polminutnem odmoru so se gostje vrnili v igro, z dvema "winnerjema" in blokom povedli s 17:15, vendar to ni zaustavilo kamniške ekipe, ki je z asom Žige Šterna pred vstopom v končnico niza spet vodila z dvema točkama prednosti (21:19), kar jim je zadostovalo za končno zmago. Do nje so prišli z asom Žana Novljana.



"Odigrali smo solidno tekmo, vendar nasprotnik ni bil na zelo visoki ravni. To ni več tisti Apeldoorn, ki je pred leti gostoval v Kamniku, ko so bili verjetno za nas nepremagljivi. Ampak mi smo odigrali korektno, vsi, ki so stopili na igrišče, so prikazali veliko odbojkarskega znanja in to šteje," je zmago svoje ekipe komentiral Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa.


Calcit Volleyball - Draisma Dynamo 3:0 (22, 18, 24 )

Kamnik - Športna dvorana, gledalcev 250, sodnika: Georgiadis (Grčija) in Pop (Romunija).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 12, Štalekar 3, Vidmar, Štembergar Zupan 1, Brulec 3, Lakner 2, Kotnik 17, Ž. Štern 13, Videčnik 2, Konjedic.
Draisma Dynamo Apeldoorn: Bontrop, Van Garderen, Anker 3, Van Capelle 8, Van Zeist 1, Verschuren 8, Van Dorsten, De Weijer 2, Boehm 4, Kruiswijk 9, Olmstead 7.

Članki iz rubrike