oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 02.12.2015 14:17:38

Liga prvakov: Zadovoljstvo drugačnih razsežnosti

CEV
Aktualne državne prvake, odbojkarje ACH Volleyja, ta teden čaka zanimiv, pester in na drugi strani tudi zelo zahteven teden, ki se bo začel s tekmo lige prvakov in končal z derbijem slovenskega prvenstva.

Če so priprave oranžnih zmajev pred tekmo z Vojvodino potekale predvsem v duhu pričakovanja prvih točk v ligi prvakov, se je od tistega večera v Novem Sadu marsikaj spremenilo. Lakota po zmagah tudi med evropsko elito še vedno obstaja, a na celotno tekmovanje je treba pogledati skozi drugačna očala. Skozi takšna, da ACH Volley nima ekipe, ki bi lahko pričakovala, da jim bo zmaga na tako pomembnih tekmah padla z neba in naravnost v naročje, temveč morajo zanjo garati še bolj kot v preteklih letih; če uporabimo že obrabljeno frazo, morajo na parketu preliti veliko znoja in biti v vsakem trenutku pripravljeni na boj do zadnje kaplje krvi. Prejšnji krog je pokazal prav to, le od celotne ekipe pa je odvisno, ali so se iz tega poraza kaj naučili. Od takrat so Ljubljančani odigrali tri tekme in vse tri dobili z rezultatom 3:0, izboljšal se je tudi odnos na tekmah in v slačilnico se je naselilo večje zadovoljstvo, je pa res, da nasprotniki z vsem dolžnim spoštovanjem še ni bil tisti pravi tekmec po meri. Veliko več odgovorov bo dal sobotni derbi državnega prvenstva v Kamniku.


Kaj pa si lahko obetamo v četrtkovem večeru v dvorani Stožice, ko bo na nasprotni strani mreže stala ekipa poljskega Lotos Trefl Gdanska? To je vprašanje, na katerega odgovor poznajo le v slačilnici oranžnih zmajev. Tisti poraz v Novem Sadu je nedvomno prinesel nekaj glasnejše izmenjave mnenj med igralci in morda je to res zaušnica, ki so jo potrebovali pred nadaljevanjem sezone. Poljaki nedvomno v slovensko prestolnico prihajajo v vlogi velikega favorita. Ekipa, ki jo vodi priznani italijanski trener Andrea Anastasi, je v prvem krogu brez večjih težav premagala Vojvodino, nato pa z 0:3 klonila pred Modeno. A vtis je popravila prejšnji konec tedna, ko je v gosteh premagala do tistega trenutka še nepremagano ekipo poljskega prvenstva, Zakso.

"Na tisti tekmi z Modeno smo igrali res slabo. Čeprav so Italijani igrali le z dvema igralcema, se jim nismo znali upirati. Nismo vedeli, kako naj se vrnemo po tem, ko so nam na začetku nizov ušli za nekaj točk. Imeli smo veliko težav z zaključevanjem napadov in z obrambo. Tako tudi rezultat ni bil presenetljiv, nismo bili pravi. Zdaj nas čaka tekma v Sloveniji. Proti ekipi ACH Volleyja sem igral že kot član Asseco Resovie, vendar je to popolnoma spremenjena ekipa. Mislim, da si ne moremo privoščiti, da ne bi dobili te tekme," tekmo v dvorani Stožice pričakuje poljski reprezentant Mateusz Mika. Gdansk ima v svojih vrstah tri tuje odbojkarje: izkušenega tridesetletnega nemškega sprejemalca Sebastiana Schwarza, Američana Murphyja Troya in italijanskega organizatorja igre Marca Falaschija, ki je v sezoni 2013/2014 igral za Budvansko Rivijero.

Članki iz rubrike