Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.12.2015 11:22:25
Deli članek:

Hamliton: Nekoč se bova smejala temu s**nju

vszi

Voznika Mercedesa Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta tudi v letošnji sezoni krojila vrh svetovnega prvenstva formule ena.

Na koncu je drugo leto zapored slavil Britanec, ki je zbral 59 točk več od Nemca, s katerim se poznata že iz otroštva. Takrat sta skupaj tekmovala v kartingu, skozi leta pa odnos med njima nikoli ni bil ravno prijateljski.

Lani je bilo tako mogoče videti tudi kar nekaj sporov med velikima tekmecema, ko sta se borila za naslov svetovnega prvaka. Čeprav je Rosberg skušal razložiti, da imata s Hamiltonom prijateljski odnos, je slednji dejal, da to vendarle ne drži.

"Kot otroka sva bila prijatelja, to pa je tudi vse. V zadnjem času si nisva ravno blizu," je povedal Britanec in v nadaljevanju postregel še s podrobnejšo razlago njunega razmerja. "Mediji skušajo najin odnos prikazati kot prijateljstvo, in sicer v večji meri kot je ta kadarkoli bil. Ampak dejstvo je, da ima on svojo skupino prijateljev, jaz pa svojo. Ne obedujeva skupaj, ne želiva se skupaj zabavati, niti iti v kino, na splošno se nočeva družiti. Sva velika tekmeca, on želi premagati mene, jaz njega."

Za konec je Hamilton na svoj način pogledal še v prihodnost odnosa z Rosbergom. "Prepričan sem, da se bova nekega dne, ko ne bova več tekmovala, lepo usedla in se smejala vsemu s**nju, ki se je zgodilo. Uživala bova, najini otroci pa se bodo igrali in podobno, ampak trenutno ni tako niti bi moralo biti tako."