Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 23.11.2015 17:55:29

Izjemen odziv zveze: nesrečni fant bo vodil reprezentanco!

Neljubi zaplet v tretji ženski ligi je v sosednji Italiji hitro dobil epilog. In to takega, po katerem se bodo mladeniču z Downovim sindromom uresničile sanje.

Pisali smo o tem (članek najdete s klikom na to povezavo), da je 20 letni sin trenerja ene od ekip že štiri leta z očetom sedel na klopi in pri tem kot bolnik z Downovim sindromom verjel, da je  v resnici on trener. Dokler ga pretekli konec tedna eden od sodnikov na tekmi v Firencah ni oddaljil, češ da njegova prisotnost krši pravila. Oče, dolgoletni trener, je bil nad tem ogorčen, dvignila pa se je tudi italijanska športna javnost. 

Odziv je bil tako glasen in obsežen, da je hitro našel primerne naslovnike in tudi padel na plodna tla. Italijanska odbojkarska zveza se je opravičila, češ da je šlo za nesporazum, ki ga vsi skupaj ne smemo očitati zmedenemu sodniku. Ta naj ne bi hotel nič slabega in se kesa, fantu pa bo v prihodnje omogočeno nadaljnje sedenje na klopi. Zveza bo tudi poskrbela, da ne bo več podobnih zapletov. 

Pa ne samo to, oškodovani junak zgodbe Matteo Batolini bo dobil tudi prav posebno darilo. Ob naslednjem reprezentančnem zboru se bo namreč na pobudo zveze pridružil italijanski reprezentanci in kot trener nekaj časa deloval tudi pri njej. Fantu, ki je velik odbojkarski in trenerski navdušenec, bo to pomenilo več kot vse na svetu.  






Članki iz rubrike