Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.11.2015 13:41:42
Deli članek:

V Stožice prihaja na videz nepremagljiva Modena

Arsen Perić

Pred odbojkarji ACH Volleyja je prva tekma v ligi prvakov, v četrtek bo nasprotnik Modena.

Za slovenske odbojkarske prvake, igralce ACH Volleyja, se v četrtek začenja evropska sezona. V prvem krogu lige prvakov se bodo v Stožicah pomerili s prvim favoritom skupine F in enem izmed glavnih pretendentov za naslov, italijansko Modeno, ki ima v svojih vrstah številne kakovostne igralce, prav vsi člani prve postave so reprezentanti.

Na igrišče največje slovenske dvorane bo tako stopilo kar pet igralcev, ki so se na minulem evropskem prvenstvu okitili s kolajno, ob srebrnemu članu ljubljanske ekipe Janu Kozamerniku bodo to še zlati Francoz Earvin N'Gapeth in bronasti Italijani, korektor Luca Vettori, bloker Matteo Piano ter libero Salvatore Rossini. Če ne upoštevamo vzhajajočega N'Gapetha, pa to niti niso največji zvezdniki ekipe. Status glavnega zvezdnika ima zagotovo brazilski organizator igre Bruno Rezende, tudi kapetan moštva, ki je v Ljubljani septembra že gostoval na reprezentančnih tekmah proti Sloveniji, tako kot tudi njegov rojak, bloker Lucas Saatkamp.

Direktor Modene, z 11-naslovi državnih in štirimi naslovi evropskih prvakov najuspešnejše italijanske ekipe, ki je lani po kar nekajletni suši spet osvojila eno izmed lovorik, najboljša je bila v domačem pokalu, nekdanji as Andrea Sartoretti je zbral kakovostno zasedbo, ki jo bo težko zaustaviti. Edini minus ekipe trenerja Angela Lonrenzettija trenutno je, da zaradi reprezentančnih obveznosti moštva še ni uspel uigrati, kot bi si sam želel. Zato je mogoče prvi krog lige prvakov najprimernejši za presenečenje.

A sodeč po prvih tekmah, tudi neuigranost za Modeno ne postavlja prevelike ovire. Zaenkrat je dobila vse tri tekme v sezoni, najprej je v italijanskem superpokalu s 3:2 premagala močni Trentino slovenskega reprezentanta Tineta Urnauta, nato z istim izidom Molfetto - ta tekma daje upanje, da ima Modena lahko tudi slab dan, nato pa še s 3:0 Verono, ekipo slovenskega selektorja Andree Gianija.

Modena ima v svojih vrstah tudi člana slovenske reprezentance, za Gianija nepogrešljivega statistika Roberta Ciamarro. Odbojkarski fanatik, ki se s tekmeci ukvarja noč in dan, je zagotovo dobro preučil igro ljubljanske ekipe in podatke posredoval svojemu šefu. V letošnji sezoni sicer še ni imel dosti za videti, igra slovenskih prvakov namreč ni na takšni ravni, da bi vzbujala strah in spoštovanje. ACH je sicer prvi na prvenstveni razpredelnici domačega prvenstva, a v igri ne blesti, za nameček pa je v Tivoliju izgubil zadnjo ligaško tekmo, s 3:2 ga je ugnal kranjski Triglav.

"Ne igramo dobro, upamo, da se bomo uspeli sestaviti do tekme z Modeno," je po porazu s Kranjčani dejal ljubljanski libero Matija Pleško, ki pa si že po tem, ko je izvedel imena tekmecev v skupini F, v kateri bosta poleg Modene in ACH Volleyja igrala še poljski Lotos Trefl Gdansk in novosadska Vojvodina (medsebojno tekmo bosta odigrala že danes), ni delal utvar, da bi njegova ekipa lahko zasedla eno izmed prvih dveh mest v skupini: "Naša realnost je boj z Vojvodino za tretje mesto. Italijani in Poljaki so namreč premočni, na tekmah z njimi bomo poskušali pokazati najboljšo igro, če se nam ponudi priložnost za presenečenje, pa jo izkoristiti."