Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
03.11.2015 08:10:21
Deli članek:

Sanjski britanski debi za Ljubljančana Aljaža Bedeneta?

Kristina Bucik

Kot vse kaže, je Andy Murray prižgal zeleno luč za nastopanje Aljaža Bedeneta v teniški reprezentanci Velike Britanije.

Da se je Aljaž Bedene odrekel igranju za Slovenijo in da želi v prihodnje nastopati za reprezentanco Velike Britanije, je že na tisoč in en način prežeta zgodba. Marsikdo ga zaradi tega obsoja, številni mu privoščijo, dejstvo pa je, da bo očitno Ljubljančanu vendarle uspelo to, kar si je najbolj želel, ko je zaprosil za britanski potni list. Številni otoški mediji namreč poročajo, da ni nemogoče, da bo Bedene v kratkem dejansko debitiral za reprezentanco Velike Britanije, in to kar v velikem finalu Davisovega pokala!

Trenutno 49. najboljši teniški igralec na svetu se za zdaj še bori s sodnimi mlini, ki mu prepovedujejo igranje za Veliko Britanijo, in sicer zaradi dejstva, da je v preteklosti v Davisovem pokalu že nastopal za Slovenijo. Bedene se je pritožil in zdaj pričakuje, da bodo ustrezni organi razsodili dovolj hitro, da bo, če bo s pritožbo uspel, dejansko lahko zaigral v finalu omenjenega tekmovanja. Velike Britanija se bo z Belgijo v Gentu začela meriti 27. novembra, njen prvi zvezdnik Andy Murray pa se bo na dvoboje pripravljal tudi v družbi – Bedeneta!

"Trenirati z Andyjem je vsakič velika stvar, zato je logično, da se je veselim. Če bi lahko z njim igral tudi v finalu Davisovega pokala? Težko bi si želel kaj več," ne skriva 26-letnik, ki bo s slovitim Škotom začel trenirati naslednji teden, pred začetkom finala Davisovega pokala pa ga čaka tudi obisk Prage, kjer bo poskušal prejeti zeleno luč za igranje za VB: "Imeli bomo pol ure časa, da bomo predstavili svoj primer."