Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
18.10.2015 22:56:04
Deli članek:

Šket: Ni slabe volje, moramo priznati, da so bili boljši

Nikola Miljković

Slovenski odbojkarji so spisali eno najlepših poglavji v slovenski športni zgodovini, kljub porazu na zadnji stopnički pa ni nikakršnih razlogov, da bi bili razočarani. To je potrdil tudi srebrni sprejemalec Alen Šket.

Po tekmi je še vladalo razočaranje, a kaj hitro so se slovenski odbojkarji začeli zavedati, kaj jim je pravzaprav uspelo. Da so osvojili kolajno na evropskem prvenstvu, šele drugo v zgodovini Slovenije v ekipnih športih.

"Bili so preprosto boljši. Bolje so servirali, bolje so napadali, preprosto so boljše igrali. Mi od začetka nismo našli prave igre, ki nas je krasila na zadnjih tekmah. Francozi nam niso dovolili, da bi razvili svojo igro. Od prve točke smo videli, da mislijo resno, niso nam pustili, da bi zaigrali tako, kot znamo. Tudi tiste napake, ki smo jih delali predvsem v prvem nizu, so bile na eni strani odraz njihove kakovosti, po drugi pa smo bili mi nekoliko preveč živčni. Ne glede na rezultat moramo biti zelo ponosni, ni slabe volje, moramo priznati, da so bili boljši. Drugo mesto je več od pričakovanj," je svoje prve misli takoj po koncu tekme strnil sprejemalec Alen Šket.