Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
07.09.2015 15:06:39
Deli članek:

Nemce so zbujale veverice, tri ure so preživeli v tišini

Nemci bodo konec meseca gostili močan mednarodni turnir, na katerem bo poleg Srbije in Francije sodelovala še slovenska izbrana vrsta.

Trenutno se tudi oni pripravljajo na evropsko prvenstvo, njihov selektor Vital Heynen pa je ubral zelo zanimiv pristop. Za svoje varovance je namreč organiziral tako imenovani peklenski teden, v katerem ni bilo toliko poudarka na sami igri in taktiki, temveč predvsem na spoznavanju samega sebe, soigralcev in sveta okrog. Pravila so bila jasno zapisana. Igralci so vstajali ob sončnem vzhodu, prve tri ure pa niso smeli spregovoriti niti besede. Od sončnega vzhoda do sončnega zahoda je za igralce veljala popolna prepoved uporabe telefona, interneta in televizije. "Želel sem, da razmislijo o življenju in da se psihično bolj okrepijo, kar še izboljša celotno ekipo. Tudi jaz bom sodeloval. Moja žena pravi, da sem nor, toda to ni nič novega," je povedal selektor. Vsak dan so imeli na obisku posebne goste. Med drugim brezdomce, ritmične gimnastičarke in vojake, ki so bili na misiji v Afganistanu. Obiskali so tudi otroke v bolnišnici, tiste, ki bolehajo za sladkorno boleznijo, tudi sami so ves teden morali jesti zdravo, ob večerih pa so brali knjige, ki jih je za njih izbral selektor.


Teden so zaključili s taborjenjem v naravi, vsak je moral sam postaviti svoj šotor, naslednje jutro so jih ob šestih zbudile veverice. "Ob večernih pogovorih smo se res bolje spoznali in se povezali. Mislim, da bi bil več kot en teden preveč, saj ne bi bili več tako osredotočeni na priprave in treninge. Najbolj zabavno je bilo, ko so nas odložili v gozdu in smo se morali sami znajti," je povedal prvi zvezdnik Georg Grozer. S svojo zanimivo akcijo so Nemci ne le doma, temveč tudi po Evropi poskrbeli, da se je o njih veliko govorilo in pisalo.