Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.08.2015 15:10:12
Deli članek:

V ponedeljek pride tudi Eva Mori

Drago Wernig - TAKA

Članice slovenske ženske odbojkarske reprezentance so zaključile s prvim delom priprav na evropsko prvenstvo.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki bo od 26. septembra do 4. oktobra igrala na evropskem prvenstvu v Beliji in na Nizozemskem, je v Mariboru končala s prvim delom priprav. Po dveh dneh odmora se bodo spet zbrale v ponedeljek, tudi tokrat v Mariboru, na sporedu bosta tudi prvi dve pripravljalni tekmi. Obakrat proti Hrvaški.

Za izbrankami selektorja Bruna Najdiča je prvi teden priprav na njihovo prvo evropsko prvenstvo. Po testiranju na Fakulteti za šport so se preselile v mariborski Draš center, kjer je bilo minule dni zelo živahno. Ob slovenskih odbojkaric so se tam pripravljale tudi hrvaške in azerbajdžanske odbojkarice, ki bodo tudi igrale v Belgiji in na Nizozemskem.

"Za nami je prvi teden zelo kakovostih treningov, ki so jih dekleta opravile na najvišji možni ravni, kar je za del priprav zelo pomembno. Danes in jutri bodo igralke proste, saj so zelo utrujene in jim bosta ta dva dneva počitka zelo koristila. Pomembno je, da se spočijejo in da se pripravijo na naslednjih 14 dni, ki bodo zelo naporne, tudi kar se telesnega dela priprav tiče," je z opravljenim delom za zdaj zadovoljen Najdič.

Od ponedeljka naprej bo na pripravah 17 igralk, saj se bo ekipi pridružila tudi Eva Mori. Tako bo manjkala le še Živa Recek, ki ima obveznosti na univerzi v ZDA in se bo reprezentanci pridružila dva tedna pred odhodom na prvenstvo.

Izbrani vrsti se je v teh dneh priključila tudi fizioterapevtka Janja Meško, ki bo za čas evropskega prvenstva nadomestila Mihelo Planinšec. Slovenke bodo igrale v skupini A, v Apeldoornu pa bodo njihove nasprotnice Nizozemke, Poljakinje in Italijanke.