Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
26.08.2015 08:30:51
Deli članek:

Nekdanji reprezentant Čebron v trenerske vode

Arsen Perić

Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Davor Čebron se poslavlja od aktivnega igranja odbojke. Vendar bo 35-letni Novogoričan še naprej aktiven, saj bo v novi sezoni prvi trener avstrijskega prvoligaša Hartberg, za katerega je v zadnjih sezonah tudi igral.

"Po 20 letih zaključujem eno lepših poglavij v mojem življenju. Odločitev je visela v zraku, po zadnji tekmi sem si rekel, da se ne bom odločal s polno glavo, tako da sem si vzel čez poletje čas in da bom raje kasneje sprejel odločitev. Telesno se počutim odlično, ampak so se prioritete v mojem življenju obrnile in prav je tako. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem klubom, pri katerih sem igral, tako kot tudi slovenski reprezentanci za deset prekrasnih let," je v torek zvečer na družabnem omrežju faceboook zapisal Čebron, ki se, kot rečeno s tem ne poslavlja od odbojke.

"Ne odhajam iz odbojke, letos bom prvi trener moške ekipe v mojem zadnjem klubu TSV Hartberg, ki mi je ponudil to možnost in sem jo z veseljem sprejel," je še zapisal 197 cm visoki bloker, ki je v Sloveniji igral za Salonit Anhovo, Šoštanj Topolšico, ACH Volley, z njim je leta 2007 tudi osvojil pokal Top teams, v tujini pa za italijansko ekipo New Mater Volley ter v Avstriji za Innsbruck, Arbesbach in Hartberg Volleyball.

S slovensko reprezentanco je Čebron nastopil na dveh evropskih prvenstvih. Leta 2007 v Rusiji in dve leti pozneje v Turčiji.