Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
25.08.2015 09:58:10
Deli članek:

Dan enak tistemu, ko sem izgubil starše (video)

Na Poljskem je v nedeljo prišlo do hude nesreče na tekmi v spidveju, v kateri se je hudo poškodoval Darcy Ward.

Član ekipe Zielona Góra, 23-letni Avstralec se je med dirko proti moštvu Grudziadz zaletel v tekmeca, zaradi trka ga je vrglo z motorja in z vso silo je z glavo naprej pristal v zaščitni ogradi.

Takoj je bilo očitno, da je huje poškodovan, baje naj bi takoj dejal, da ne čuti nog, v bolnišnici pa so preiskave pokazale, da ima poškodovani dve vratni vretenci ter tudi hrbtenico, zaradi česar Darcyju Wardu grozi paraliza.

Vodja Darcyjeve ekipe Stefan Andersson Skill pravi, da nikoli ne bo pozabil 24. avgusta 2015. "Da, ta dan je grozen. Gre za najslabši dan v mojem življenju, odkar sem izgubil starše. Težko je, prelili smo že mnogo solz," je strto pripovedoval Šved.

"Zdravniki bodo počakali 48 ur, ko bodo lahko točno povedali, kaj in kako. Prestal je operacijo, a prvi izvidi niso obetavni, poškodoval si je vrat in hrbtenico, zdaj lahko samo molimo, da bo okreval, toda trenutno ne čuti spodnjega dela telesa."

Stefan Andersson Skill je še dejal, da si je z Darcyjem izmenjal nekaj SMS sporočil. "Ne bom ponovil, kaj mi je napisal, a zdaj mora biti močan."