Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
15.03.2015 21:25:16
Deli članek:

Slovenski prvaki tretji v srednjeevropski ligi, naslov v Innsbruck

Nikola Miljković

Slovenski odbojkarski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Pliberku osvojili tretje mesto.

Slovenski prvaki so zanesljivo in pričakovano prišli do tretjega mesta v srednjeevropski ligi. Slovaki so bili Slovencem enakovredni le v začetkih nizov, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kakovostna razlika med ekipama. Varovanci Bogdana Kotnika sicer niso pokazali ničesar posebnega, a so bili vseeno precej boljši tekmeci od ekipe, ki je na poti na zaključni turnir izločila Panvito Pomgrad.

Že uvodne minute so pokazale, da ekipi nimata več pravega motiva. Akcije so bile počasne, igralci pa brezvoljni. V takem vzdušju so se bolj znašli Slovaki, ki so še pri drugem tehničnem odmoru vodili, a ko je bilo potrebno so Slovenci stopili na plin, Jan Klobučar in Mochalskega so jih pripeljale do vodstva, ki ga je s servisi v zaključku Mochalski še povišal.

Ob prvem tehničnem odmoru drugega niza je Spartak vodil z 8:5, ACH jih je ujel na 12. točki, po drugem tehničnem odmoru pa povsem zagospodaril na igrišču. Po zaslugi blok točk Sama Dolegombaija in Jana Kozamernika so nanizali nekaj točk, povedli s 24:16, izkoristili pa tudi prvo zaključno žogo.

Tudi tretji niz so bolje začeli Slovaki, toda izid je bil izenačen le do 11:11. Nato je Dolegombai z blokom poskrbel za dve točki prednosti Ljubljančanov, prednosti pa ti s trdnim blokom in zanesljivim napadom do konca niso več izpustili iz rok.

HYPO TIROL ŠE TRETJIČ DO NASLOVA
Odbojkarji Hypo Tirola so tretjič postali zmagovalci zaključnega turnirja. V avstrijskem finalu so v Pliberku s 3:0 (16, 19, 17) gladko premagali Posojilnico Dob.

Pri ekipi iz Innsbrucka je organizator igre Gregor Ropret, še lani igralec ACH Volleyja, v statistiko vpisal pet točk, od tega dve s servisom.

Od slovenskih igralcev pri Posojilnici je Danijel Koncilja dosegel štiri točke, Nejc Pušnik (dva asa) in Andrej Grut sta prispevala tri, brez točke sta ostala podajalec Rok Satler in libero Jani Kovačič.

Tretje mesto so osvojili igralci ACH Volleyja, šestkratni prvaki, za katere je to najslabši rezultat v zgodovini tega tekmovanja.

ACH Volley - Spartak Myjava 3:0 (20, 16, 19)  

Dvorana Jufa Arena, gledalcev 250, sodnika: Adler (Madžarska), Brlas (Hrvaška).
ACH Volley: Flajs 3, Jereb, Plot, Kozamernik 7, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar 11, Pleško 6, Jurić, Kozlowski 2, Mochalski 15, Dolegombai 9, Koncilja.
Spartak Myjava: Katona 10, Kraisl 1, Vydareny, Konc, Müller, Malina 5, Porubsky, Mračko 2, Pokopec, Nemec 8, Durec, Mlčuch 8.