Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
14.03.2015 22:30:39
Deli članek:

Kamničanke in Mariborčanke do prvih zmag

Prvi polfinalni tekmi deklet sta se končali po pričakovanjih.

Prva polfinalna tekma se je sicer končala z zmago državnih prvakinj, toda te so imele veliko več težav z Goričankami, kot so pričakovale. Po dveh dobljenih nizih so v tretjem naredile preveč napak, tako da so ga gostje zasluženo osvojile. V četrtem nizu so se Mariborčanke spet razigrale, čeprav so se Novogoričanke pred končnico približale, pa domače vendarle niso dovolile presenečenja.

"Zmaga je zmaga, toda igra ni bila na pričakovani ravni. Pristop do tekme ni bil pravi, zato tudi toliko napak v igri. Kot da smo igralke menile, da bomo zmagale brez težav. Goričanke so se pokazale kot dobra ekipa in če želimo zmagati tudi na drugi tekmi, bomo morali zaigrati veliko bolje," je pojasnila odbojkarica Nove KBM Branika Sara Najdič.

"Menim, da smo se malo preveč ustrašile tekmic, zato tudi preveč napak v prvem nizu. V nadaljevanju je bila naša igra bolj sproščena in na trenutke smo se enakovredno kosale. Prepričana sem, da bomo v drugi tekmi igrale še boljše in da lahko Mariborčanke tudi presenetimo," je razložila kapetanka Go Volleyja Teja Kolbl.


V četrtfinalu končnice državnega prvenstva so se kamniške in koprske odbojkarice, ki so se pomerile že v polfinalu pokala (zmagale so Koprčanke) v polfinale uvrstile po dveh zmagah, precej lažje delo pa so imele varovanke Marka Kalca, ki proti Vitalu niso izgubile niti niza, medtem ko so Kamničanke po domači zmagi s 3:0 na gostovanju v Puconcih slavile šele v petem nizu.


Nova KBM Branik - Go Volley 3:1 (15, 22, -21, 19)
Dvorana Lukna, gledalcev 140, sodnika: Skudnik (Mežica) in Seifried (Maribor).
Nova KBM Branik: Mlakar 6, Blagne, Ammerman 26, Kaučič 15, Ajnihar, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 1, S. Planinšec 5, Sobočan 15, Pintar 2, Eržen 5.
Go Volley: Jurić 5, Petho 10, Bavdaž 9, P. Marušič 4, Grudina 8, Matajurc, Kolbl 12, Pahor, Š. Marušič, Vičič, Kerpan, Dvoršak.

Calcit Volleyball - Luka Koper 3:0 (21, 25, 23)
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Novak (Dvor) in Pevc (Škofja Loka).
Calcit Volleyball: Kranjc 3, Barnes 7, Božič, Kregar, Borko, Vrhovnik 15, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 6, Hribar, Jerala, Ščuka 13.
Luka Koper: Barič 4, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 3, D. Lucas 9, Ferlinc 9, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 12, Kaker 9, Flego 1.