Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
30.08.2014 18:55:10
Deli članek:

Še drugi poraz za mladince

Drugi dan mladinskega evropskega prvenstva so se slovenski odbojkarji pomerili z domačini Čehi in še drugič ostali praznih rok.

Slovenski mladinci so tekmovanje v Brnu na Češkem začeli s porazom, ki so jim ga po štirih nizih prizadejali Poljaki, poleg Rusov prvi favoriti za zlato. Tudi zato selektor Iztok Kšela ni preveč objokoval poraza, temveč je bil takoj po tekmi z mislimi že pri Čehih. Za njegove varovance je to namreč zelo pomembna tekma, saj v izenačeni skupini šteje vsaka točka.

Na žalost pa so mladi slovenski odbojkarji še drugič zapored ostali praznih rok, s 3:0 (21, 20, 20) boljši Čehi. Bil je eden od tistih dni, ko mladim odbojkarjem ni uspevalo in uspelo nič, česar so se lotili, prav tako niso ponovili tiste navdušujoče igre v tretjem nizu proti Poljakom in kaj hitro se jim je pripetilo, da so Čehom dovolili, da se razigrajo, sami pa so zatajili vseh elementih odbojkarske igre. Velik del njihove usode bo znan že jutri, ko bo že ob 15. uri na sporedu tekma z Romuni.



Izjava po tekmi

Iztok Kšela, selektor: "Medtem, ko so Čehi dvignili raven igre, smo mi padli in ko so videli, da imajo priložnost za zmago, so se razleteli po igrišču in jih je bilo težko ustaviti. Danes smo imeli težave v vseh elementih igre. Naša učinkovitost v napadu je bila slaba, prav smo bili slabi na sprejemu, saj niti pol servisov nismo sprejeli, kot bi morali. Potem se je razpadla igra tudi v obrambi, s tem, da je Džavoronok dokazal, da je resnično odličen igralec in ga nismo mogli zaustaviti, čeprav smo o njem govorili dva dni. Ko so se roke 'skrajšale', nismo mogli narediti tistega, kar bi morali. Dejstvo je, da naše glave danes niso bile prave. Mislim, da je bila to naša največja težava. Vendar vsega še ni konec. V tej skupini se lahko še marsikaj zgodi. Jutrišnja tekma proti Romuniji bo za nas za biti in ne biti. Če jih bomo premagali, smo spet v igri za vsa možna mesta v skupini."



Češka - Slovenija 3:0 (21, 20, 20)

Češka: Truong, Blaha, Zaba, Dzavoronok 24, Licek 4, Tibitanzl 7, Galabov, Pavelka 5, Janku 8, Prazak 8, Hora, Kraffer
Slovenija: Drvarič 3, Štern 11, Kozamernik 3, Drobnič 6, Vrhunc 2, Vidmar 5, Donik 1, Okroglič 4, Rojnik 2, Gašparin, Uremovič, Kök


2. krog (sobota)

Skupina I (Nitra, Slovaška): Bolgarija - Francija 0:3 (-17, -15, -15), Slovaška - Italija 0:3 (-15, -16, -16), Srbija - Rusija (20.00)

Skupina II (Brno, Češka): Romunija - Turčija 0:3 (-21, -21, -22), Češka - Slovenija 3:0 (21, 20, 20), Poljska - Belgija (20.00)