Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
23.08.2014 17:40:12
Deli članek:

Mladinke naskakujejo zgodovinski uspeh

Mladinke pod okriljem Jožeta Časarja so v zadnjih dneh pravi hit pri slovenskih ljubiteljih odbojke in športa nasploh, ob 18. uri pa so začele svoj naskok na evropski vrh.

In kakšen uspeh bi to bil za slovensko odbojko. A lepo po vrsti, danes so na vrsti Grkinje, s katerimi ima ta generacija deklet še neporavnane račune. 

Nazadnje sta se reprezentanci srečali na lanskem kadetskem evropskem prvenstvu na tekmi za peto mesto, kjer so bile s 3:2 boljše odbojkarice iz dežele sirtakija. Tekma bo vsekakor izjemnega pomena za obe strani, saj bi si s tem že zagotovili kolajno. Ta je bila že pred prvenstvom nič kaj tiha želja slovenskega tabora. Dekleta so v primerjavi z lanskim letom še bistveno napredovala v svoji igri, kar je posledica tega, da so tudi v svojih klubih igrala vidno vlogo. Poleg tega je selektor Jože Časar kot druga dva razloga za uspešno nastopanje v skupinskem delu izpostavil glavo na pravem mestu, saj so dekleta v ključnih trenutkih uspela ostati zbrana, in moštveni duh, ki je viden tako na igrišču kot ob njem. »Od samega začetka skušamo igralkam vcepiti zmagovalno miselnost, prepričanost v svoje sposobnosti, ki je ob tehničnem in taktičnem znanju potrebna, da ekipa zmaguje,« je recept za največji uspeh ženske odbojke še razkril Časar in se dotaknil pomembne tekme z Grčijo: »Mislim, da so največje presenečenje prvenstva prav naše naslednje nasprotnice, ki so v svoji skupini zanesljivo osvojile drugo mesto, naše možnosti pa so 50:50. Grkinje so namreč zmagale na zadnjih treh medsebojnih dvobojih in so že zato v polfinalnem obračunu v vlogi favoritinj. Vendar po drugi strani nimamo česa izgubiti. Imamo svojo računico, zato bomo odkrito napadli mesto v finalu. Osnovni cilj, ki smo si ga pred začetkom prvenstva postavili, je z uvrstitvijo v polfinale izpolnjen, naši interni cilji pa šele pridejo na vrsto.«


Prenos polfinalne tekme si lahko ogledate tukaj.


Spored zaključnih bojev

Polfinale: Srbija – Turčija 3:0 (21,21,12), Slovenija – Grčija* 2:0 (16, 21, -)
Tekma za tretje mesto: Turčija - Slovenija/Grčija (15.30)
Finale: Srbija - Slovenija/Grčija (18.00)