Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.10.2024 13:24:47
Deli članek:

Roglič se je pošalil, Vingegaard pa vzel zares? Se bo(sta) v naslednji sezoni izogibal(a) nepremagljivega Pogačarja?

Profimedia

Kolesarska sezona se je komaj dobro končala, pa je že govora o naslednji.

Ko je Primož Roglič nedavno dobil vprašanje, katerih dirk se namerava udeležiti v letu 2025, se je pošalil, da tistih, na katerih ne bo Tadeja Pogačarja. Ker je predober. Nepremagljiv.

Tadej Pogačar bo seveda zagotovo – če le mu načrtov ne prekriža zdravje ali kakšna poškodba, bognedaj – nastopil na največji dirki, dirki po Franciji. Ali tudi na dirki po Italiji in/ali dirki po Španiji se bojda sicer še ni odločil, a bolj verjeten se zdi njegov nastop v Španiji, ne nazadnje mu v kolekciji manjka le še rdeča majica.

No, iz Italije prihajajo informacije, da bi naj Pogačarjev velik konkurent Jonas Vingegaard nastopil na Giru in če informacije držijo, se lahko vprašamo: je mar tudi Danec ocenil, da Pogija ne more premagati in bo pač poskušal vzeti tisto, kar mu bo ostalo na voljo? Njegov nastop v Italiji bi bil pomenljiv tudi v luči kasnejšega nastopa na Touru, kajti z nastopom na predhodnem Giru bi vsekakor pustil močno sporočilo. Vprašanje je le, ali bi z njim želel povedati, da se počuti tako zelo močnega, da lahko Pogačarja premaga tudi s peklenskimi tremi tedni kolesarjenja po Italiji v nogah, ali pa, da ni več dovolj prepričan vase, da lahko Pogačarja na Touru premaga.