Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.10.2024 16:39:03
Deli članek:

Primož Roglič za konec sezone objavil sporočilo, ki zadane v srce

Profimedia

Primož Roglič bo izpustil sobotno dirko po Lombardiji, zadnji spomenik sezone. "Včasih je bolje narediti korak nazaj in se potem ozreti naprej," je preko družbenih omrežij sporočil slovenski kolesarski as.

V letošnji sezoni je (vnovič) najbolj zablestel na dirki po Španiji; še četrtič v svoji karieri je v Madrid prikolesaril v rdeči majici. Na dirki po Italiji ni branil lanske zmage, na dirki po Franciji pa je odstopil po padcu v 12. etapi.

Nobenega dvoma ni, da je tudi 34-letni Zasavec prispeval pomemben kamenček v mozaiku zgodovinske sezone za slovensko kolesarstvo.  Od tekmovalnega leta se je poslovil z ganljivim sporočilom, ki ga je s svojimi sledilci delil na družbenih omrežjih.

"Včasih je bolje narediti korak nazaj in se potem ozreti naprej. Sezono sem zaključil nekoliko hitreje, kot sem načrtoval, a sem ne glede na vse zadovoljen s tem, kar sem dosegel v tem letu," je zapisal Roglič.

"Zdaj je čas za nekaj globokih vdihov, nekaj dni počitka, morda tudi dopusta, potem se bom vrnil na delo. Zahvalil bi se rad vsem, ki ste z mano trpeli še v eni sezoni. Ni lahkih dni, a?" je še dodal slovenski šampion.