Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2024 09:48:08
Deli članek:

Luka Mezgec razrešil dvome glede prihodnosti

Profimedia

Luka Mezgec je podaljšal pogodbo.

Šestintridesetletni Luka Mezgec je še za dve leti podaljšal pogodbo z avstralsko ekipo Jayco AlUla. "Veseli smo tudi, da bo Mezgec ostal še dve leti. Je pomemben člen sprinterskega vlaka in se je izkazal za zelo dragocenega pri vodenju Dylana Groenewegena do sprinterskih zmag. Luka je s svojim znanjem in izkušnjami kolesar, ki lahko našo mlado generacijo veliko nauči," je podpis nove pogodbe pospremil šef ekipe Brent Copeland.

Mezgec je član te avstralske ekipe že vse od leta 2016 in kot vse kaže bo v njej tudi sklenil kariero. "Ko sem se pred devetimi leti pridružil tej ekipi, sem dobil drugo družino. Ves čas so ljudje v ekipi skrbeli, da sem se razvijal kot kolesar in človek. Zato je privilegij, da lahko nadaljujem to popotovanje z njimi. Veselim se dela z Dylanom Groenewegnom v sprintih in predajanja izkušenj mladim talentom. Upam, da bom lahko pripomogel k novim zmagam ekipe," je dejal Mezgec.

Z ekipo Jayco AlUla sta pogodbi podaljšala tudi Avstralec Luke Durbridge (do 2026) in Italijan Alessandro De Marchi (2025).

Pogodbo z UAE Team Emirates pa je podaljšal eden najbolj zvestih pomočnikov slovenskega asa Tadeja Pogačarja. Poljak Rafal Majka je k emiratom prišel v sezoni 2021 in takoj postal eden izmed nepogrešljivih članov ob številnih Pogačarjevih zmagah. Pogodbo je podaljšal do konca sezone 2025.