Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.09.2024 06:24:08
Deli članek:

Kakšen kralj: kar je Pogačar naredil pred prihodom v cilj in veliko zmago, morate videti (video)

Profimedia

Tadej Pogačar je v svojem slogu prišel do zmage na VN Montreala.

Slovenski zvezdnik Tadej Pogačar si je po zmagi na slovitem Touru vzel nekaj časa za premor in regeneracijo, prvič pa se je predstavil v Kanadi, najprej na VN Quebeca, kjer je bil sedmi, v nedeljo pa še na VN Montreala, kjer je prepričljivo zmagal. Pogačar je na 209 km dolgi dirki pobegnil dobrih 23 km pred ciljem, na vzponu v predzadnjem krogu, in si hitro privozil odločilno prednost ter se drugič po letu 2022 veselil zmage na tej preizkušnji.

"Hvala ekipi. Opravila je praktično perfektno delo in brez njih ne bi šlo. Napadel sem točno tam, kjer smo se dogovorili. Načrt je bil prav napad na predzadnjem vzponu in na srečo sem imel danes dobre noge," je v pogovoru za organizatorje po tekmi povedal 25-letni zmagovalec in o dirki dodal: "Kljub temu, da smo vozili krog manj kot lani, je bila res super težka. Ampak je tudi super lepa z odlično publiko."

Kako zelo je Pogačar na tej dirki prevladoval, potrjuje tudi to, da je na ciljni ravnini pozdravljal navijače, jim delil 'petke' in s tem postavil piko na i izjemni predstavi.