Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.09.2024 12:45:05
Deli članek:

Razkrivamo: Roglič bo Pogačarjev pomočnik na dirki vseh dirk, Tadej bo neuradno glavni adut za ...

Profimedia

Slovensko kolesarstvo je na tako visoki ravni, da gredo na zmago na vsaki dirki na kateri nastopata Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Pred slovenskim kolesarstvom je v letu 2024 še en velik cilj - naslov svetovnega prvaka. Svetovno prvenstvo bo letos v Švici od 21. do 29. septembra, najpomembnejša in najprestižnejša dirka - moška cestna dirka pa bo zadnji dan prvenstva. Trasa bo dolga 274 km z 4470 višinskimi metri, začela pa se bo v Winterthurju in končala v Zürichu. 

Med glavnimi favoriti bo tudi slovenska reprezentanca na čelu z izjemnima Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. Slovenska reprezentanca bo nastopila v najmočnejši postavi. Poleg omenjenih asov naj bi nastopili še Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak, Luka Mezgec in Matevž Govekar.

Glede na traso cestne dirke naj bi imel največ možnosti za naslov svetovnega prvaka in mavričasto majico Pogačar, kar je tudi eden on njegovih velikih ciljev sezone. Neuradno naj bi tudi Primož Roglič privolil v to, da bo na cestni dirki vozil kot pomočnik kapetana Pogačarja. V slovenski ekipi študirajo nekaj taktičnih inačic za dirko, ena od njih pa je tudi ta, da bi oba slovenska asa Tadeja in Primoža pripeljali do kolajne. To bi bil seveda izjemen zaključek sezone za najuspešnejšo leto slovenskega kolesarstva.