Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.09.2024 06:27:33
Deli članek:

Lahko Roglič že danes obleče rdečo majico vodilnega? Napovedi pravijo, da še ne, ker ...

Profimedia

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu 17. etapa od Arnuera do Santanderja (141,5 km).

Čeprav ima oznako razgibana, med najboljšimi zaradi enostavnega profila v zadnjih 60 km ni pričakovati razlik. Slovenski as Primož Roglič je sicer blizu skupnemu vodstvu, saj za vodilnim kolesarjem zaostaja le še pet sekund.

Štiriintridesetletni Kisovčan (Red Bull-BORA-hansgrohe) je v torkovi etapi proti vodilnemu Avstralcu Benu O'Connorju (Decathlon AG2R) nadoknadil še 58 sekund in ima pred zadnjimi petimi dnevi le še pet sekund zaostanka.

Brez nedeljske 20-sekundne kazni zaradi nedovoljene pomoči zavetrja ekipnega avtomobila, bi Roglič že poziral v rdečem, a je kljub temu na dobri poti do četrte skupne zmage (2019, 2020, 2021) na španski pentlji.

Toda tekmeci ostajajo blizu. Tretje mesto zaseda Španec Enric Mas (Movistar) z zaostankom 1:25 minute, četrti Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) zaostaja 1:46, peti prav tako Španec Mikel Landa (Soudal Quick-Step) pa 2:18 minute za O'Connorjem.

Danes ni pričakovati razlik med najboljšimi, saj etapa v zadnjih 60 km ne prinaša primernega terena za napade. Oba kategorizirana klanca bosta na vrsti med 50 in 70 km trase, a sta precej zahtevna.

V kolikor bodo želeli sprinterji obračunati za zmago, bodo potrebovali dobre noge in nadzor nad ubežniki v prvih 50 km. V kratki etapi bi lahko večja skupina kolesarjev z neprestanimi napadi dovolj utrudila sprinterje in njihove ekipe za nov naskok na etapno zmago.

Kolesarji bodo dan začeli ob 14.18, organizatorji pa jih v Santanderju pričakujejo okoli 17.30.

vszi