© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.07.2024 13:22:34
Deli članek:

No, pa poglejte to! Zato je Tadej Pogačar tako priljubljen in zato navijajo zanj in ne za Vingegaarda! (foto + video)

Profimedia

Danes se je Dirka po Franciji prevesila v drugi teden, ki bo imel tri težje etape. Prvo že v sredo, posebej pa bo peklensko v soboto in nedeljo.

Ljubitelji kolesarstva po svetu, ne govorimo o Sloveniji, so po prvem tednu Toura krepko stopili na stran slovenskega asa Tadeja Pogačarja. To se lahko opazi predvsem pri odzivih na vseh mogočih družbenih omrežjih, kjer Jonasa Vingegaarda opisujejo kot dolgočasen kolesarski stroj, Pogačarja pa kot pravega borca, ki kolesari zato, ker v tem uživa. O tem, kdo je boljši kolesar, ali Jonas ali Tadej, ne bomo sodili, saj naj to počnejo strokovnjaki, toda o tem, kdo je bolj priljubljen pa ni nobenega dvoma. Že kratka osebna izkaznica obeh kolesarjev na Touru pove vse - oba sta dvakrat zmagala na Dirki po Franciji, Pogačar je zdaj prehitel Jonasa in beleži 28 dni v rumeni majici (Jonas 27), največja razlika pa je v etapnih zmagah - Pogačar jih ima 12, Vingegaard pa le 2.

UAE

In, če pogledate, kako so v ponedeljek, na prosti dan, trenirali (oziroma malo pretegnili noge) v ekipi UAE Team Emirates, potem he vsem takoj jasno, zakaj imajo ljudje raje Pogačarja kot Vingegaarda.