Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.08.2023 10:33:00
Deli članek:

Lažje delo za Rogliča?!? Nastop na Vuelti odpovedal Primožev veliki tekmec!!!

Profimedia

Bo delo na Vuelti za Primoža Rogliča lažje?

Tako vse kaže!

Ekvadorski zvezdnik Richard Carapaz na bo nastopil na letošnji Dirki po Španji, ki se bo začela v soboto.

Carapaz namreč ni dobil zelene luči zdravniške službe za dirkanje, kajti še vedno ni popolnoma okreval po poškodbi, ki jo je utrpel pred slabima dvema mesecema, ko se je že na prvi etapi Dirke po Franciji grdo poškodoval - izkazalo se je, da si je zlomil levo kolensko kapico.

Okrevanje ni potekalo v skladu z željami, zato bo Ekvadorec zadnjo veliko tritedensko dirko spremljal z bolniškega dopusta.

Aktualni olimpijski prvak Carapaz je leta 2019 zmagal na Giru, dve leti kasneje je bil tretji na Touru, dobro se je izkazal tudi na Vuelti, kjer se lahko pohvali s tremi etapnimi zmagami in majico za najboljšega hribolazca. Leta 2020 je po srditem boju s Primožem Rogličem za skupno zmago na Vuelti za las izgubil proti Slovencu.

Čeprav Ekvadorca tako ne bo na španskih cestah, pa bo imel Roglič v lovu na četrto skupno zmago vseeno veliko konkurence, tudi ali predvsem v svojem moštvenem kolegu Jonasu Vingegaardu, zmagovalcu letošnjega Toura, tu je med drugim še lanski zmagovalec Vuelte Remco Evenepoel in še mnogi drugi.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kolesarstvo/sok-eden-roglicevih-najvecjih-tekmecev-odpovedal-nastop-na-vuelti-410772 - www.zurnal24.si