reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(mk)
(mk)
0 07.09.2021 15:10:58

Kolesarimo skupaj: Donacija pomoči potrebnim

KZS

V Ljubljani pred trgovino Elpec je prejšnji torek potekal zaključek akcije Kolesarimo.Skupaj, ki sta jo organizirali Kolesarska zveza Slovenija in Fundacija Neurotrust, ob podpori Olimpijskega komiteja Slovenije. V letošnji akciji je kolesarilo kar 2371 udeležencev, ki so skupaj prevozili 233.598 kilometrov. Ob spodbudi h gibanju so letos posebej opozorili na trajnostno vzdržni vidik prevoza s kolesom, v dobrodelnem delu pa na kolesarjenje gibalno oviranih oseb. Ob tej priložnosti je bila izžrebani osebi predana glavna nagrada akcije, vrhunski izdelek slovenske industrije – električno kolo eCult, ki so ga izdelala podjetja Domel, Cult in Comtron. Direktor družbe Domel d.o.o. Matjaž Čemažar je povedal nekaj besed o sodelovanju, razvoju kolesa in z njim razveselil dobitnico.

Med akcijo so zbirali sredstva v dobrodelni namen, za pomoč mladim z gibalnimi težavami. Najbolj od vsega jih veseli, da so podarili donacije, ki bodo pomagale velikemu številu uporabnikov in predstavljale kakovostnejšo rehabilitacijo ter s tem gibanje. Za prvo donacijo so se odločili podariti dve terapevtski kolesi CIRIUSU Kamnik. Terapevtska kolesa so nepogrešljiv pripomoček za izboljšanje in ohranjanje gibalne sposobnosti mladostnikov z različno oviranostjo. Mnogi od njih ne morejo uporabljati klasičnih koles, lahko pa uspešno kolesarijo s pomočjo prilagojenih triciklov.

Domu paraplegikov na Pacugu, kjer paraplegiki preživljajo ob rehabilitaciji tudi prijetne trenutke, podarjajo vibracijsko ploščo. Ta jim bo v pomoč pri rehabilitacijah za krepitev in sprostitev mišic in jim omogočila, da nadaljujejo svoje uspešno delo še naprej. Center Vidim cilj že vrsto let pomaga otrokom z razvojnimi specifikami. Iz donacij, zbranih v akciji Kolesarimo.Skupaj, jim pomagajo s sredstvi za nakup plavalnih rekvizitov in pripomočkov za invalidski voziček.

Parakolesarstvo so s pomočjo ambasadorjev Primoža Jeraliča in Brine Rogelj kar dobro predstavili, pa vendar je v tej panogi še veliko za postoriti, zato so se odločili z denarno donacijo Zvezi za šport invalidov pomagati tudi pri tem. 

Članki iz rubrike