Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(me)
(me)
0 10.08.2021 10:38:36

Vzpon na Široko in Jernejev maraton

Vzpon na Široko
psno
Konec tedna bodo rekreativni kolesarji aktivni v Posočju in Šentjerneju.

Vzpon na Široko

Vzpon na Široko je rekreativna prireditev v Posočju za tekače, gorske in cestne kolesarje, ki se odvija vsako leto 15. avgusta. Start je na postaji pri Mostu na Soči na nadmorski višini 170 metrov, cilj pa na Turistični kmetiji Široko na 753 metrov nadmorske višine. Cestni kolesarji se pomerijo na 26 kilometrov dolgi razgibani trasi s 1070 metri vzpona, tekači in gorski kolesarji pa na kratkem, a strmem 4,5 kilometra dolgem vzponu s povprečnim naklonom 12,9 odstotka.

Od leta 2021 dalje poteka tudi 12-kilometrski krožni tek s 600 metri višinske razlike (gor in dol) po priljubljeni pohodniški poti Lom je moj dom. Start je v nasprotju z drugimi disciplinami pri Turistični kmetiji Široko, kjer je tudi cilj. Trase so speljane v slikoviti pokrajini z dih jemajočimi razgledi, od drugih podobnih športnih prireditev pa se ta razlikuje tudi po odlični kulinarični ponudbi v cilju, ki jo po navadi spremlja zabavni program.

Za udeležbo je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT, skladno z odlokom in navodili vlade RS. Na prijavnem mestu bo za udeležence na voljo BREZPLAČNO TESTIRANJE (razen za tujce samoplačniško). Organizator je ŠKTD Lom (kontakt Matjaž Žbogar – 041 625 803).

Jernejev kolesarski maraton

Občina Šentjernej v nedeljo vabi na 15. Jernejev kolesarski maraton. Zbor bo na prireditvenem prostoru pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja, Trubarjeva cesta 13, Šentjernej. Prijave bodo zbirali od 8.30 dalje, start maratona pa bo ob 10. uri. Startnina za odrasle znaša 15 evrov, za otroke do 15 let v spremstvu staršev je nastop brezplačen, imetniki olimpijske kartice imajo 2 evra popusta. Vsak udeleženec s plačano startnino prejme športno majico in malico.

Mali Jernejev maraton bo dolg 27 kilometrov, veliki Jernejev maraton (dva kroga malega maratona) pa 54 kilometrov. Maraton bo potekal na trasi Šentjernej (Trubarjeva cesta)–Zameško–Hrvaški Brod–Čučja Mlaka–Dobrava pri Škocjanu–Stranje pri Škocjanu–Draga–Družinska vas–Otočec ob Krki–Dolenje Mokro Polje–Gorenja Brezovica–Šentjernej.

Za udeležbo na maratonu je treba upoštevati PCT-pogoj (prebolel, cepljen, negativni hitri test, star največ 48 ur). Odgovorne osebe bodo PCT-pogoj preverjale! 

PRIHAJAJOČI DOGODKI

22. 8.: Vurberk, 17. VELIKOŠMARENSKI KM »VURBERK 2021«, TD VURBERK – IVAN ŽIŽEK – 031 258 727

22. 8.: Sevnica, 29. SKOK NA LISCO, KD SEVNICA – DOMEN MALUS – 040 805 655

22. 8.: Zreče, 29. SKOK NA ROGLO, KK ROGLA – MATEJ FIJAVŽ – 031 402 636

Članki iz rubrike