Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.07.2021 09:02:37
Deli članek:

Pogačar na poti do REKORDNE RAZLIKE na Touru?! Ufff, manjka mu še precej, to je skoraj NEMOGOČE!

Profimedia

Prednost Tadeja Pogačarja se po dobri polovici zdi nedosegljiva, še daleč pa mu manjka do rekordnega mejnika.

Tadej Pogačar dokazuje, da je na letošnjem Touru najbolje pripravljen kolesar. Po 11 etapah njegova razlika pred drugouvrščenim znaša že 5 minut in 18 sekund, številni pa se že sprašujejo, ali se lahko spogleduje tudi z rekordno razliko po zadnjem dnevu Toura.

V preteklosti je bilo namreč kar nekaj zelo dominantnih kolesarjev, Pogačar pa je na dobri poti, da bi zabeležil najprepričljivejšo zmago v zadnjih letih. Če je lani s Primožem Rogličem uprizoril epsko bitko in poskrbel za eno najtesnejših zmag v zgodovini Dirke po Franciji, bi lahko letos prišel do ene večjih v zadnjih letih. Vsekakor pa ne največje v zgodovini te dirke.

Na prvi dirki, ki je bila na sporedu leta 1903, je Francoz Maurice Garin slavil s prednostjo dveh ur, 59 minut in 21 sekund. Ta dosežek ima vendarle nekoliko drugačno težo, saj so bila pravila takrat precej drugačna, kolesarji pa med drugim niso smeli voziti eden za drugim.

Številni statistiki za rekorden dosežek štejejo tistega, ki se je zgodil po ponovnem zagonu dirke oziroma po koncu druge svetovne vojne. Leta 1952 je Italijanu Faustu Coppiju uspelo slaviti z 28 minutami in 17 sekundami razlike pred najbližjim zasledovalcem, to pa je dosežek, ki ga po drugi svetovni vojni ni uspelo ponoviti nikomur. Bržkone ne bo uspelo niti Pogačarju, pa čeprav se v tem trenutku zdi, kot da je z drugega planeta.