Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.07.2021 18:30:24
Deli članek:

POGAČAR pokazal, da je ranljiv? Kaj se je zgodilo tik pod vrhom? Slovenec priznal: Bilo je malce preveč ...

Profimedia

Tadej Pogačar tudi po 11. etapi na Dirki po Franciji ostaja v rumenem.

Zdi se, da je Tadej Pogačar prvič na letošnjem Toru pokazal, da je ranljiv. Na zadnjem vzponu na Mont Ventoux ni mogel slediti Jonasu Vingegaardu, kar je priznal tudi sam, a hkrati dodal, da ga ni prav nič skrbelo.

"Bilo je težko. Ritem je bil na zadnjem vzponu zelo močan, potem pa je napadel Vingegaard in nisem mu mogel slediti do vrha. Bilo je malce preveč zame, a ohranil sem dovolj energije, da smo ga lahko na spustu skupaj z Uranom in Carapazom ujeli ter rešili dan za vse tri," je organizatorjem dirke po etapi priznal Pogačar.

"Vedel sem, da moram ostati miren in najti pravi ritem. Ni bilo več daleč do vrha in ohraniti sem želel dokaj dobre noge, da bi pritiskal na spustu. Dobro nam je šlo, vseeno je to dober dan zame," ni bilo zaznati panike v izjavi slovenskega asa. Nad stanjem in močjo Vingegaarda pa ni bil presenečen. "Ne, nisem presenečen. Na začetku leta sem videl, da je eden najboljših hribolazcev v karavani. Menim, da ima pred sabo svetlo prihodnost, je zelo močan kolesar," je 24-letnega kolesarja Jumbo-Visme pohvalil dve leti mlajši Pogačar.

Odgovoril je še na vprašanje, ali je na Touru sploh lahko dan enostaven, ko je v rumeni majici. "Ne, za rumeno majico res ni enostavnih dni. Že jutri se morda obeta nov dan v vetru. Do konca je treba iti 'ful gas'," je še dodal lanski zmagovalec Toura.