Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.05.2021 22:02:04

OLAJŠANJE? Tadej POGAČAR in Primož ROGLIČ na Touru brez... Ali je to velika prednost?

Profimedia
Vse bližje je Tour de France 2021, ki bo epska bitka med najboljšima kolesarjema na svetu, Slovencema Tadeje Pogačarjem in Primožem Rogličem.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal je na drugi prosti dan dirke po Italiji spregovoril o načrtih za sezono 2021. Izpostavil je, da skoraj zagotovo ne bo nastopil na dirki po Franciji, vprašljiv pa je tudi za olimpijske igre. V nadaljevanju sezone se bo posvetil predvsem nastopu na Vuelti, na kateri bo nastopil slovenski as Tadej Pogačar.
Štiriindvajsetletni Kolumbijec je na tiskovni konferenci dejal, da ga še vedno mučijo bolečine v hrbtu, zaradi katerih je bil v sezoni 2020 povsem neprepoznaven. "Mislim, da me ne bo na Touru. Zelo zahtevno je združiti Giro in Tour v isti sezoni, obenem pa mislim, da imamo zelo dobro ekipo za Tour," je dejal Bernal v izjavah, ki jih je povzel spletni portal Cyclingnews.

"Raje se bom posvetil pripravam na drugi del sezone in mogoče dirkal na Vuelti. Glede olimpijskih iger nisem prepričan, saj imam še vedno težave s hrbtom," je še dodal. Poudaril je, da si zaradi bolečin ne želi telesa izpostaviti prevelikim naporom.



Lansko dirko po Franciji je moral zaradi načetega hrbta predčasno zapustiti po 16. etapi, potem ko je v dveh zaporednih gorskih etapah v skupnem seštevku zaostal skoraj 18 minut za Primožem Rogličem in Pogačarjem.

Letos je v precej boljši formi, na Giru pa ima pred zadnjim tednom v razvrstitvi za rožnato majico 2:24 minute naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Italijanom Damianom Carusom in je tik pred skupno zmago.

Značke: tour, pogačar-tadej

Članki iz rubrike