Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 10.04.2021 08:24:58

ŠOK: Ne bo ostal zgolj BREZ TOURA, temveč MORA TAKOJ KONČATI KARIERO!

Profimedia
Iz moštva Total Direct Energie je prišla nepričakovana in žalostna novica.

Njihov kolesar Romain Sicard je namreč moral čez noč končati kariero. Na zdravniškem pregledu so strokovnjaki ugotovili težave s srcem, zaradi katerih se ne more več profesionalno ukvarjati s kolesarstvom.

"Nimam več srca za kolesarjenje. Diagnozirali so mi srčno anomaljo, ki mi preprečuje ukvarjanje s športom na najvišji ravni, posledično moram končati kariero," je med drugim povedal 33-letni Sicard, ki pa upa, da bo lahko v kolesarstvu ostal na kakšen drug način.



Hkrati pa še zdaleč ni prvi kolesar, ki je imel v tem letu težave s srcem. Elia Viviani, Zdenek Štybar in Diego Ulissi so prav tako morali nehati kolesariti, a pri njih težave vendarle niso take, da bi morali tudi končati kariero.

Pri Sicardovem moštvu so zelo razočarani zaradi tega, kar se je zgodilo njihovemu članu, toda poudarjajo, da je zdravje na prvem mestu. "Težko je sprejeti takšno novico, čakal sem na dober izvid, a ga ni bilo. Romain je zelo pošten in zanesljiv fant, nanj smo resno računali tudi za Tour, toda zdravje je vedno na prvem mestu. Govoril sem z njim in mu dejal, da se zdaj začne resnično življenje," je ob tem povedal direktor ekipe Jean-Rene-Bernaudeau.

Članki iz rubrike