princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

5a-space-debris aerospace org Odkrito.si

10 najbolj nevarnih stvari, ki krožijo okoli ...

rastlinska hrana Njena.si

Z rastlinsko prehrano do ravnovesja v črevesju

nu
nu
2 10.04.2021 08:24:58

ŠOK: Ne bo ostal zgolj BREZ TOURA, temveč MORA TAKOJ KONČATI KARIERO!

Profimedia
Iz moštva Total Direct Energie je prišla nepričakovana in žalostna novica.

Njihov kolesar Romain Sicard je namreč moral čez noč končati kariero. Na zdravniškem pregledu so strokovnjaki ugotovili težave s srcem, zaradi katerih se ne more več profesionalno ukvarjati s kolesarstvom.

"Nimam več srca za kolesarjenje. Diagnozirali so mi srčno anomaljo, ki mi preprečuje ukvarjanje s športom na najvišji ravni, posledično moram končati kariero," je med drugim povedal 33-letni Sicard, ki pa upa, da bo lahko v kolesarstvu ostal na kakšen drug način.Hkrati pa še zdaleč ni prvi kolesar, ki je imel v tem letu težave s srcem. Elia Viviani, Zdenek Štybar in Diego Ulissi so prav tako morali nehati kolesariti, a pri njih težave vendarle niso take, da bi morali tudi končati kariero.

Pri Sicardovem moštvu so zelo razočarani zaradi tega, kar se je zgodilo njihovemu članu, toda poudarjajo, da je zdravje na prvem mestu. "Težko je sprejeti takšno novico, čakal sem na dober izvid, a ga ni bilo. Romain je zelo pošten in zanesljiv fant, nanj smo resno računali tudi za Tour, toda zdravje je vedno na prvem mestu. Govoril sem z njim in mu dejal, da se zdaj začne resnično življenje," je ob tem povedal direktor ekipe Jean-Rene-Bernaudeau.

Članki iz rubrike