Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 09.04.2021 19:07:13

ROGLIČ: Na mojih ramenih ni pritiska po skupni zmagi (video)

jumbo visma
Kaj pred odločilno sobotno etapo pravita Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Kolesarji so imeli v petek v primerjavi z ostalimi dnevi na Dirki po Baskiji nekoliko lažji dan v sedlu. Bilo je to zatišje pred viharjem, ko do večjih sprememb v skupnem seštevku ni prišlo.

Pred sobotno zadnjo etapo še vedno vodi Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), 23 sekund pa na drugem mestu zaostaja najboljši Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma). Tretji je z zaostankom 28 sekund Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) na petem mestu pa zaostaja 43 sekund. V soboto bo na vrsti še zadnja, kraljevska etapa.



Roglič je v petek osvojil sedmo, Pogačar pa deseto mesto. "Recimo, da je bil to v navednicah najlažji dan na dirki. A to ne pomeni, da nismo dirkali na vso moč od samega začetka na 'baskovski ravnini', ki je polna klancev. Vsi smo že utrujeni po dolgem in napornem tednu. Tukaj sem z zelo mlado ekipo, zato na mojih ramenih ni pritiska po skupni zmagi. Vesel sem že z etapno zmago v kronometru, trenutno uživam, jutri pa bomo dali vse od sebe. Bomo videli, kakšna bo taktika. Potrebujemo dobro strategijo za etapo, v kateri bo šlo na nož od prvega kilometra," je po etapi dejal Roglič, nosilec zelene majice najboljšega po točkah.

"Samo še en dan je ostal ... Škoda, saj je tu lepo dirkati. Čaka nas še odločilna etapa. Super se počutim, sem samozavesten in upam, da bo tudi naša ekipa dobro razpoložena. Prvi cilj je ubraniti rumeno majico. Če ne bo kazalo dobro, bomo improvizirali in prilagodili taktiko. Vemo oziroma upamo, da je McNulty sposoben dobiti to dirko. Videli bomo, kako močna bo konkurenca in kje se bodo začeli napadi. Vsak klanec bo pomemben, zato se bomo morali veliko pogovarjati. Namen je, da ubranimo majico in pokrijemo vse napade," je pristavil Pogačar, za zdaj najboljši hribolazec jubilejne 60. dirke po Baskiji.

Značke: kolesarstvo, dirka

Članki iz rubrike