Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 29.01.2021 11:18:50

Bilo je UNIČUJOČE in ...! Roglič odprl dušo in spregovoril o trenutku, ko ga je POGAČAR premagal

Profimedia
Primož Roglič v intervjuju za francoski L'Equipe.

Za nami je izjemno pestro kolesarsko leto, ki sta ga zaznamovala tako Tadej Pogačar kot Primož Roglič. Prvi s spektakularno zmago na Touru, Roglič pa z drugim mestom na sloviti Dirki po Franciji in zmagi na Vuelti. Roglič je za sloviti francoski L'Equipe še enkrat spregovoril o bolečem porazu, ki mu ga je Pogačar prizadejal na kronometru. 

"Poraz je bil brutalen, uničujoč, ampak bolj za ljudi okoli mene kot zame. Sam sem športnik, ki gre rad naprej. Ne zaustavljam se pri rezultatu. Če gledam nazaj proti Touru, je bilo drugo mesto v tistem trenutku frustrirajoče. Še vedno je odličen rezultat. Moštvenim kolegom sem dejal, da je naša zmaga pokazala, kako močni kot ekipa smo bili – naša skupna moč in dejstvo, kako smo nadzirali dirko. To je bilo tisto, kar smo pred startom želeli, in to nam je uspelo. Nisem sicer zmagal, ampak enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Če narediš vse, kar je bilo v tvoji moči, moraš to sprejeti," je razkril Roglič. 

Kljub temu, da je doživel najhujši poraz v karieri, pa so bili mnogi presenečeni, kako hitro se je pobral in nastopil na Vuelti ter tudi zmagal. "Obožujem to, kar počnem. Star sem 31 let in vem, da to ne bo trajalo v nedogled. Rad bi izkoristil trenutke, ko sem v formi. Ne bi se rad razočaral. Ko se je Tour končal, sem si rekel, da sem preveč garal, da bi se tu ustavil. Želel sem več," je še povedal. 

Članki iz rubrike