Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
2 26.01.2021 13:35:57

UH, VROČA profi KOLESARKA ni postala DIREKTORICA MLADE moške ekipe, ker ...

Bi jo imeli za direktorico v svojem klubu? Bi jo imeli direktorico mlade kolesarske ekipe do 20 let?

Tara Gins je 30-letna belgijska kolesarka, ki je lani končala aktivno kolesarsko kariero. Z novim letom, torej z letom 2021, bi morala postati direktorica v moški ekipi (ni navedla, katere) oziroma profesionalne moške ekipe do 23 let. In ni, kar je Taro zelo razjezilo, posebej, ko so navedli glavni razlog, da ni dobila službe. "Te službe sem se zelo veselila. Ustno je bilo vse dogovorjeno, potem pa se je oglasil nekdo iz kluba, ki ima težave z mojimi fotografijami v eni od revij. Še dobro, da sem izvedela zdaj, kajti ne bi mogla delati s takimi ljudmi. V kolesarstvu je še vedno preveč seksizma. Škoda," je dejala Tara, ki se je na začetku lanskega leta fotografirala za nizozemsko edicijo Playboya.
Ginsovo najbolj moti dvojna morala. "V letih, ko sem bila poklicna kolesarka, sem doživela veliko negativnih stvari. Eden od serviserjev je stopil k meni pod prho, eden od moških iz ekipe me je poljubil, ne da bi hotela. Športni direktor pa mi je dejal, da sem videti seksi."
Tara se je torej leta soočala z nadlegovanjem in moti jo dvojna morala, zaradi katere ni dobila službe: "Najbolj jezna pa sem zaradi tega, ker službe nisem dobila zaradi idiotov z dvojno moralo. Na žalost si lahko moški kot moški v našem svetu dovoli malce več kot ženska. Moje fotografije za revijo niso škodile nikomur, zaradi idiotov pa zdaj mojih izkušenj in znanja ne bom mogla uveljaviti pri mladih kolesarjih."

Članki iz rubrike