kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
3 22.09.2020 15:51:10

Kdo od SLOVENSKIH NOVINARJEV je 'težil' TADEJU POGAČARJU in njegovi URŠKI? Švicarski Blick razkriva ...

Urška Žigart (23 let) ni samo ženska, ki stoji ob junaku Toura Tadeju Pogačarju (22 let), ampak tudi profesionalna kolesarka. To seveda za par pomeni veliko prednost.

V švicarskem tabloidu Blick so objavili članek o ljubezenskem paru Tadej Pogačar + Urška Žigart. In v tem članku so citirali tudi izjave Urške, ki naj bi jih dala za francoski L'Equipe.

Koronapravila so Tadeju Pogačarju malce pomešala račune. Ne, Urške še ne sme poljubiti. Pravkar je osvojil Tour de France in pred seboj ima še kup obveznosti. Kot prvi Slovenec nasploh in kot najmlajši kolesar po več kot sto letih. No, kmalu potem pa je prišlo tako daleč: Tadej in Urška sta dobila zeleno luč. In resnično: čeprav sta bila v središču medijske pozornosti, sta se poljubila pred kamerami. Zakaj pa ne? Prva zmaga na Touru – takšen trenutek doživiš le enkrat v življenju.
Samo dan po velikem zmagoslavju na Touru je Pogačar dopolnil 22 let. Njegovo dekle Urška, ki je ravno tako profesionalna kolesarka ekipe Ale BTC Ljubljana (v soboto je končala Giro Rosa 2020), je stara 23 let, torej malce starejša od Tadeja – natančno: 1 leto, 9 mesecev in 18 dni. Popolnoma vseeno. Ali pa tudi ne? Žigartova je poudarila razliko, ko sta se prvič srečala. »Tadej je vozil še na mladinskih dirkah in je bil malce premlad zame,« se je spominjala Urška. Tedaj, februarja 2017, sta se srečala na pripravah slovenskih reprezentanc. »Trener je vprašal, kdo se prostovoljno javi za trening sprinta. To ni moja specialnost. Močna sem v vožnji navkreber, tako kot Tadej. Torej sva se vozila povsem na začelju in klepetala.« Očitno sta se že takrat dobro razumela. Toda ker je Urška preskočila v višjo starostno kategorijo, nista bila več skupaj. Kljub temu pa sta ostala v stikih in se redno pogovarjala po telefonu. Po letu in pol sta oba opazila, da se je zgodilo nekaj posebnega: to je več kot prijateljstvo, to je ljubezen.

Pobeg v Monako
Konec leta 2019 sta Tadej in Urška začela živeti skupaj. Toda ne v njuni domovini. Ne, pobegnila sta v Monako. Razlog: mediji so po prvem izjemnem uspehu supertalenta Pogačarja (tretje mesto na lanski Vuelti) postali preveč vsiljivi. Preveč agresivni. »Doživela sva slabo izkušnjo. Nekateri novinarji ne vedo, kje je meja,« je razložila Žigartova. In v zaledju Monaka, na hribovitih cestah, ljubezenski par pogosto trenira skupaj. Kot kaže, to ustreza obema – oba sta ob istem času postala tudi državna prvaka v kronometru.
In še? V prostem času Urška rada igra na kitaro »rhythm and blues«, medtem ko se Tadej udobno namesti na kavču. Ko sta bila še v Sloveniji, mu je kdaj zaigrala tudi Chopina na klavir.
Toda Tadej in Urška zdaj ne bosta več tako brez skrbi niti v svojem stanovanju na Azurni obali. Po velikem Tadejevem slavju na Touru se bo zagotovo nekaj spremenilo. »Zavedam se, da se bodo stvari spremenile. Toda želim ostati takšen, kot sem bil,« je dejal Pogačar – prijazni, malce sramežljivi fant iz soseščine.

Članki iz rubrike