roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
3 14.09.2020 16:34:48

Primož in Tadej STA VEČJA od Luke in Gorana! Zapis, ki DVIGUJE PRAH! Odziv legende pa EPSKI!

Cenjeni kolega se je lotil primerjave kolesarskih in košarkarskih asov.

Novinar Uroš Esih je v svojem zapisu v časniku Večer postregel z zelo odmevno oceno uspehov Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Posebej odmevno je vse skupaj, ker je dosežke omenjenega dvojca na Dirki po Franciji primerjal z vsem, kar sta doslej naredila in kar še vedno delata Luka Dončić in Goran Dragić. Tako na klubskem področju v ligi NBA kot s slovensko reprezentanco, s katero sta leta 2007 postala evropska prvaka. 

"Kolesarjenje pa dokončno tudi simbolično postaja nacionalni šport številka ena prav v tednih, ko v Franciji poteka kultna dirka vseh dirk. Na tej dirki bo zmagal Slovenec, o tem smo prepričani vsi slovenski navijači, desni in levi. In zmaga na Touru bo z naskokom največji slovenski športni uspeh, zame tudi precej večji kot zmaga na Eurobasketu. V kolesarstvu talenti neskončno garajo in trpijo, v moštvenih igrah z žogo se talenti igrajo. V slednjem se skriva glavna distinkcija, zakaj sta Primož in Tadej športno večja od Luke in Goarana, čeprav bi nas lahko milijoni v žepu slednje dvojice zavedli. Vsi pubeci pa so fantje od fare, od glave do Ahilove pete. Zaslužijo si, da vsi vse občudujemo," je zapisal Esih. 

Med mnogimi odzivi izstopa odziv legendarnega slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja. "Primerjati športne uspehe med seboj je nemogoče. Tudi zato, ker vsak "svoj” šport vidi kot najboljši, najtežji. Ampak če kdo trdi, da Gogi in Luka ne garata, ne trpita ter da se le 'igrata', se moti na celi črti. Vsak, ki v svojem športu doseže vrh, je garač. Brez izjeme," je zapisal Nachbar na Twitterju, ko je delil zapis iz Večera, in nadaljeval v podobnem slogu. 

"Je pa lepota košarke tudi v tem, da nekdo s svojim talentom & znanjem igra na način, kot da 'se igra'. To igralca ne naredi slabšega, ampak ŠE BOLJ občudovanja vrednega. Dejmo pri teh (uradnih) komentarjih bit malo bolj spoštljivi in naše športne ase združevati, ne pa razdvajati. Drugače pa seveda globok poklon našima kolesarjema. Šport, ki ga sicer ne spremljam, ga pa cenim oziroma cenim uspehe naših asov. Ponosen!" je poudaril. 

Članki iz rubrike