sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
3 14.09.2020 10:00:03

Bosta POSTALA SOVRAŽNIKA?! Pogačarju PONUDILI DRUGO MESTO za Rogličem – TE BESEDE ODMEVAJO!

Reuters
Izjemno odmeven nastop športnega direktorja ekipe Emirates.

"Ponudil sem mu drugo mesto v Parizu. Rekel sem mu, da bi bilo nam to več kot v redu in zanimalo me je, kaj o tem misli on," je v pogovoru dejal Allan Peiper, Avstralec, ki vodi ekipo iz Združenih arabskih emiratov. "Tadej mi je rekel, da mu je vseeno, kaj kdorkoli misli o drugem mestu. Da on razmišlja le o prvem, le o zmagi in najvišji stopnički," je poudaril Peiper, zavedajoč se, da bi moral mladenič iz Komende za kaj takega premagati svojega rojaka Primoža Rogliča. 

"Tadeju je vse jasno. Zelo ponosen je, da sta na vrhu dva Slovenca, toda fant vozi svojo dirko, na njej so vsi njegovi tekmeci in premagati želi vse. Tudi Rogliča. Ob tem pa sva oba prepričana, da njegov prijatelj Primož ne bo postal njegov sovražnik, če ga Pogačar uspe premagati," poudarja Peiper, ki meni, da proti Rogliču ne bo lahko, a da bo Tadej vsekakor imel svoje priložnosti. "Zaostanek ga je zaznamoval, a po drugi strani ga je bolj motiviral. in ga še vedno motivira," pravi Peiper. 

Njegov načrt je, da bi na preostalih gorskih etapah Pogačar vzel Rogliču nekaj sekund, nato pa za preobrat poskrbel v soboto, ko bodo kolesarji vozili edini kronometer na letošnjem Touru - in sicer bo zaključek vožnje na čas potekal na izrazitem vzponu. "Če bo izkoristil kakšen napad in zmanjšal razliko, bi utegnili videti pravi spektakel na kronometru. Še enkrat pa poudarjam, da bosta prijatelja zagotovo ostala prijatelja, četudi bosta v naslednjih dneh bolj goreča tekmeca.  

Članki iz rubrike