vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 18.08.2020 16:10:16

Rogličev MOŠTVENI KOLEGA ga je POTISNIL v OGRAJO, nesrečni kolesar ŠOKIRAL VSE: Bal sem se, da bom umrl

Profimedia
Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki dobro okreva po hudi nesreči na dirki po Poljski, se je danes z javnim pismom prek svojega moštva Deceunincks Quickstep zahvalil poljskim zdravstvenim delavcem za hitro pomoč po padcu. Dodal je, da se je bal, da bo umrl, a se zdaj počuti dobro in upa, da bo popolnoma okreval.

Jakobsen se je na dirki po Poljski v ciljnem sprintu 5. avgusta v Katovicah ponesrečil, potem ko ga je v ograjo potisnil rojak Dylan Groenewegen, član Jumbo-Visme. Sprva so mu pomagali na Poljskem, kjer je na intenzivni enoti preživel en teden, zdaj okreva na Nizozemskem.

"Zdravniška ekipa na cilju etape v Katowicah mi je rešila življenje. Potem sem en teden preživel na intenzivni enoti bolnišnice v Sosnowiecu. Vsem sem izjemno hvaležen, da so mi pomagali. To je bilo zame težko obdobje, ko sem se bal, da ne bom preživel," je zapisal mladi Nizozemec.



"Korak za korakom se vračam v normalno življenje. Trenutno sem doma, rane se celijo, moram pa počivati zaradi pretresa možganov. Čaka me še nekaj operacij zaradi poškodb obraza," je sporočil kolesar.

Zahvalil se je tudi vsem, ki so mu želeli hitro okrevanje. "Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi poslali spodbudna sporočila. To mi daje dodatno moč. Počasi se vračam, boril se bom, da bo vse tako, kot je bilo," je še sporočil Jakobsen.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike