oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 17.08.2020 21:37:14

Remca Evenepoela prepeljali v Belgijo

Mladi belgijski kolesar Remco Evenopoel, ki je v soboto grdo padel na dirki po Lombardiji, se je vrnil v Belgijo, je sporočila njegova ekipa Deceuninck Quick Step. Zmagovalec letošnje dirke po Poljski je ob spustu s Colme di Sormano zadel rob nizke ograje na mostu, zaradi česar ga je katapultiralo čez most in je padel več metrov v globino.

"Zahvalil bi se vsem za podporo in pomoč od trenutka nesreče do zdaj. Na žalost je sezone zame konec, a se nam ne mudi in imamo ves čas, da naredimo načrt za uspešno vrnitev," je med drugim dejal Evenopoel v videu, ki ga je ob povratku v Belgijo na Twitter objavila njegova ekipa. Mladenič je dodal, da so v ekipi pozitivni in že pogledujejo v prihodnjo sezono.


Dodatne preiskave bodo sicer dale odgovor, ali bo 20-letnik potreboval operacijo zaradi zloma medenice. Zdravnik ekipe Deceuninck, Yvan Vanmol, meni, da bo moral Evenepoel naslednjih šest tednov popolnoma mirovati v ležečem položaju. "Zaenkrat predvidevamo, da operacija ne bo potrebna. Ampak o tem se bodo odločili ortopedski kirurgi v Belgiji," je dejal Vanmol, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg zloma medenice mladi kolesar ni utrpel hujših poškodb: "Pljuča niso bila huje poškodovana. Remco ni imel težav z dihanjem, ves čas je lahko govoril," je dodal Vanmol, ki je optimističen, da se bo Belgijec lahko relativno kmalu vrnil na kolo.

Članki iz rubrike