ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

damjana golavsek Svet24.si

Znani o ... bonih za dopust

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

miha in pia Njena.si

Čuk Miha spregovoril o poroki

STA
STA
1 22.02.2020 15:25:13

Oglasil se je: Veliki tekmec Rogliča se vrača, to je prvi korak na poti proti TOURU

Chris Froome je za spletno stran svoje ekipe Ineos dejal, da že sama vrnitev v kolesarsko karavano predstavlja veliko olajšanje. Britanec se na tekmovanja vrača prihodnji v nedeljo na dirki po ZAE, potem ko je bil od junija lani na prisilnem počitku. Takrat je namreč na treningu z veliko hitrostjo priletel v zid in se huje poškodoval.

Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji si je zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, zdaj pa je po intenzivni rehabilitaciji pripravljen na naslednji korak proti osvojitvi novega naslova na julijskem Touru.

"To leto je zaenkrat potekalo odlično, ampak kljub temu ne smem imeti previsokih pričakovanj. Še vedno sem kar daleč od forme, ki sem jo imel lani na treningu pred dirko kriterija Dauphine. Potreboval bom nekaj časa, da bom znova v taki pripravljenosti," je za spletno stran Ineosa povedal Froome.

Štiriintridesetletnik je dejal, da je že več mesecev razmišljal le o povratku na tekmovanja. "Veliko olajšanje je že sama vrnitev v kolesarsko karavano. Zdi se mi, da sem dobil drugo priložnost za profesionalno dirkanje, potem ko sem doživel tako nesrečo. Tega ne jemljem kot nekaj samoumevnega," pravi Britanec.Novembra je prestal zadnjo operacijo, ko so mu iz kolka odstranili metalno ploščo, iz komolcev pa vijake, kar mu je omogočilo, da je lahko znova v polnosti začel trenirati.

Pretekli mesec je bil tudi na Kanarskih otokih, kjer je sodeloval na prvem pripravljalnem taboru svoje ekipe, kjer se je veliko posvečal pridobivanju moči v desni nogi.

Sedemdnevna dirka po Združenih arabskih emiratih, ki se bo začela v nedeljo, je po Froomovem mnenju idealen preizkus njegove pripravljenosti. "To bi moral biti dober kraj za testiranje mojih nog in za vrnitev v karavano," je prepričan Britanec, ki upa, da bo lahko pripomogel k dobremu ekipnemu rezultatu.

Članki iz rubrike