Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 12.09.2019 19:19:55

PRIMOŽ ROGLIČ: Ciljna črta je v Madridu, moj največji tekmec pa ...

Še tri etape so ostale do konca letošnje dirke po Španiji, po današnji pa je slovenski matador Primož Roglič še za dve sekundi bližje skupni zmagi.

Da bo prav Roglič nasledil lanskega zmagovalca Britanca Simona Yatesa, trdijo kolesarski strokovnjaki, na ciljni ravnini dirke je to bolj ali manj jasno tudi obrobnim spremljevalcem tega športa. Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidenega, bo nekdanji smučarski skakalec v nedeljo popoldne z nasmeškom vrtel pedala v španski prestolnici in užival ob pogledu na slovenske zastave. To bo velika zmaga za slovensko kolesarstvo, za slovenski šport in zanj osebno.

Skoraj nemogoče bosta v zadnjih treh etapah poskušala Alejandro Valverde, ki je na Vuelti zmagal pred desetimi leti, in Nairo Quintana, ki je slavil leta 2016.

"Za razliko od včeraj danes nisem naredil nobene napake. Pokazali smo, da smo kot ekipa močni. Malo sem že utrujen, ampak vseeno se še dobro vozim. Boril sem bom še naprej, dirke še ni konec. Ciljna črta je v Madridu. Sam sebi sem največji tekmec. Stvari se lahko hitro spremenijo, videli smo včeraj. Moraš biti osredotočen," je Primož povedal danes na cilju v Becerril de la Sierri Roglič.



Tadej Pogačar pri dvajsetih letih prvič nastopa na tritedenski dirki, zato si nima kaj očitati. Drži se med vodilno peterico, čeprav ni ohranil mesta na stopničkah, za nameček je danes v boju s pet let starejšim in izkušenejšim Miguelom Angelom Lopezom izgubil belo majico. "Na zadnja vzpona sem šel na vso moč, da bi obdržal stik z najboljšimi. Naredil sem vse, kar sem lahko. Malo sem razočaran. Imel sem slab dan. Jutri bo bolj sproščen dan. V soboto bo težka etapa. Lahko se zgodi še marsikaj. Ker nisem povsem spredaj, lahko poskušam s presenečenjem. Verjetno bo dva dni šlo 'na polno'," pravi Pogačar.

Slovenca v dresu Bahrain-Meride sta bila daleč zadaj. Luka Pibernik je bil 79., Domen Novak 96., oba sta zaostala 21:32 minute. Skupno je Pibernik 110., Novak 114.

Petkova etapa je na papirju namenjena sprinterjem, zadnji odgovor o končnem vrstnem redu pa bo dala sobotna etapa s šestimi vzponi.

Članki iz rubrike