Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.03.2018 19:32:48

Roglič ga je polomil

Nemec Marcel Kittel (Katjuša Alpecin) je dobil današnjo drugo etapo kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Skupno pa je v vodstvu Novozelandec Patrick Bevin, član ekipe BMC, ki je dobila uvodni moštveni kronometer.

Na 167 km dolgi etapi od Camaioreja do Follonice je bil drugi Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), tretji pa domačin Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Skupno je za Bevinom drugi njegov moštveni sotekmovalec Italijan Damiano Caruso, tudi tretji pa je član te ekipe, Belgijec Greg Van Avermaet.

"Dolgo sem čakal na to zmago. Od začetka sezone sem imel kar precej težav, a so zdaj pozabljene. Hvala vsem, ki so mi pomagali. Vesel sem tudi, da sem dosegel prvo etapno zmago v Italiji. Ko sem dobil kakšno etapo na Giru, je bilo to vedno na etapah v tujini," je uspeh pospremil Kittel.


Na dirki nastopa pet Slovencev; Primož Roglič (LottoNl-Jumbo), lani je bil skupno četrti, Kristijan Koren (Bahrain-Merida), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Simon Špilak (Katjuša) in Jan Polanc (UAE Emirates). Danes je bil najboljši Polanc na 61. mestu, Koren je bil 80., Mezgec 91. (vsi v času zmagovalca), Špilak 101. (+ 1:00), Roglič pa 120. (+ 1:42). Skupno je najvišje Polanc na 31. mestu (+ 0:45), Koren je 40. (+ 0:49), Špilak 76. (+ 1:28), Roglič 104 (+ 2:33), Mezgec pa 128 (+ 4:52).

Roglič, ki si je za enega glavnih ciljev sezone postavil prav to dirko, na njej je bil lani četrti, je dragocen čas v boju za končno razvrstitev izgubil kakšnih sedem kilometrov do cilja, ko je v glavnini prišlo do padca, zaradi katerega je svetovni podprvak v vožnji na čas tudi moral zamenjati kolo. "Nihče iz naše ekipe ni bi udeležen v padcu, toda Primož je moral menjati kolo in posledično loviti," je pojasnil športni direktor ekipe LottoNl-Jumbo Addy Engels.

V petek bo na sporedu tretja etapa od Follonica do Trevija, dolga 239 km.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike