andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

mravlja eksplodirajoca Svet24.si

Samomorilske mravlje se razstrelijo za zaščito ...

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

melania in donald Trump Njena.si

Melania čez noč navdušila Američane!

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

STA
STA
0 23.12.2017 10:19:59

Roglič podaljšal z LottoNl-Jumbom do 2020, cilj pa jasen

Primož Roglič
Reuters
Trenutno najboljši slovenski kolesar Primož Roglič je podaljšal pogodbo z nizozemsko ekipo LottoNl-Jumbo do leta 2020. Enako je storil tudi nizozemski sprinter Dylan Groenewegen. Oba bosta v sezoni 2018 tako kot letos nastopila na dirki po Franciji in lovila etapne uspehe.

"Imamo dober načrt za prihodnost," je med petkovo predstavitvijo ekipe in podaljšanju pogodbe dejal Roglič, Groenewegen pa je povedal: "Logično je, da sem podaljšal pogodbo. Imam veliko zaupanja v ekipo, ekipa pa verjame vame."

Roglič in Groenewegen sta letos na Touru zmagala etapo, do novih uspehov na največji dirki bosta skušala priti tudi v sezoni 2018. Vodja ekipe LottoNl-Jumbo Richard Plugge je ob tem razkril bolj podroben načrt dirk svojih kolesarjev. Roglič se ne bo osredotočil na boj za skupno razvrstitev, temveč bo lovil etapne zmage, skupaj z Robertom Gesinkom bo skušal pomagati kapetanu Stevenu Kruijswijku.

Roglič je že opravil prve priprave na novo sezono. Med njimi pa je ekipo nekoliko pretresla nespametna poteza treh kolesarjev. Juan-Jose Lobato, Antwan Tolhoek in Pascal Eenkhoorn so namreč predčasno odšli domov, po tem ko so jih ujeli z nedovoljenimi uspavalnimi tabletami, za katere niso dobili dovoljenja ekipe. Po pogovoru je LottoNl-Jumbo odpustil Lobata, Tolhoeka in Eenkhoorna pa suspendiral za dva meseca.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike