Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 23.12.2017 10:19:59

Roglič podaljšal z LottoNl-Jumbom do 2020, cilj pa jasen

Primož Roglič
Reuters
Trenutno najboljši slovenski kolesar Primož Roglič je podaljšal pogodbo z nizozemsko ekipo LottoNl-Jumbo do leta 2020. Enako je storil tudi nizozemski sprinter Dylan Groenewegen. Oba bosta v sezoni 2018 tako kot letos nastopila na dirki po Franciji in lovila etapne uspehe.

"Imamo dober načrt za prihodnost," je med petkovo predstavitvijo ekipe in podaljšanju pogodbe dejal Roglič, Groenewegen pa je povedal: "Logično je, da sem podaljšal pogodbo. Imam veliko zaupanja v ekipo, ekipa pa verjame vame."


Roglič in Groenewegen sta letos na Touru zmagala etapo, do novih uspehov na največji dirki bosta skušala priti tudi v sezoni 2018. Vodja ekipe LottoNl-Jumbo Richard Plugge je ob tem razkril bolj podroben načrt dirk svojih kolesarjev. Roglič se ne bo osredotočil na boj za skupno razvrstitev, temveč bo lovil etapne zmage, skupaj z Robertom Gesinkom bo skušal pomagati kapetanu Stevenu Kruijswijku.

Roglič je že opravil prve priprave na novo sezono. Med njimi pa je ekipo nekoliko pretresla nespametna poteza treh kolesarjev. Juan-Jose Lobato, Antwan Tolhoek in Pascal Eenkhoorn so namreč predčasno odšli domov, po tem ko so jih ujeli z nedovoljenimi uspavalnimi tabletami, za katere niso dobili dovoljenja ekipe. Po pogovoru je LottoNl-Jumbo odpustil Lobata, Tolhoeka in Eenkhoorna pa suspendiral za dva meseca.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike