stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 09.08.2017 11:29:53

Dirka svetovne enduro-serije leta 2018 na slovenskem in avstrijskem Koroškem

Enduro dirka na Ravnah
psno
Avstrija in Slovenija bosta 30. junija in 1. julija prihodnje leto na Peci na avstrijskem Koroškem in na Jamnici na slovenskem Koroškem prvič gostili dirko svetovne enduro-serije, tekmovanja z gorskimi kolesi. Koledar za sezono 2018 je svetovna enduro-serija objavila danes na svoji spletni strani.

Četrta dirka sezone ni le na novem prizorišču, prvič bo dirka potekala v dveh državah - Sloveniji in Avstriji. Čezmejna dirka se bo začela na Jamnici v Sloveniji, kjer bodo kolesarji pedala vrteli po prekrasnih ročno zgrajenih enoslednicah, čez dva dni pa bodo šli na Peco v Avstriji. Tam kolesarje čakajo etape, ki bodo med najdaljšimi v zgodovini svetovne enduro-serije, vmes tudi s podzemnimi transferji. To bo zagotovo ena bolj raznolikih dirk, so v sporočilu za javnost zapisali pri svetovni enduro-seriji.

Dirka Black Hole Enduro, kakršno je sicer ime dirke, ki bo potekala na Peci in Jamnici, je letos štela za točke za kvalifikacijsko lestvico EWS.



"Ponosni smo, da naj je uspelo s kandidaturo. Z ekipo smo se trudili za to in dokazujemo, da imamo potencial za prireditve na najvišji ravni. Baza prireditve bo na Peci, a slovenska organizacija bo vsaj enakovredna avstrijski," je za slovenski portal mtb.si povedal soprireditelj dirke in festivala Black Hole, Anej Štrucl.

Sezona 2018 v enduru bo sicer dolga osem dirk, ki bodo na treh celinah. Štiri preizkušnje so se na koledarju znašle prvič. Prva dirka bo konec marca v Čilu, sledijo še dirke v Kolumbiji, Franciji, Sloveniji in Avstriji, Italiji, Kanadi, Španiji in za konec še enkrat v Italiji.

Članki iz rubrike