Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 06.08.2017 21:07:31

Žakljeva sedma v Kanadi, nov uspeh Belomojne

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na predzadnji dirki svetovnega pokala v sezoni v kanadskem Mont-Sainte-Annu osvojila sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v tej sezoni pokala. Zmage na dirki in v skupnem seštevku pokala se je veselila Ukrajinka Jana Belomojna, ki je pred tednom dni osvojila naslov evropske prvakinje.

Žakljeva je na zadnjih štirih dirkah iz tekme v tekmo dosegla boljše rezultate. Najprej je bila na svetovnih pokalih v Andori in Švici 11., vmes osma na evropskem prvenstvu, zdaj pa na tradicionalnem prizorišču svetovnega pokala v Kanadi končala na sedmem mestu. Za zmagovalko Belomojno je na koncu zaostala 2:46 minute. Slovenka je s sekundo prednosti prišla skozi cilj pred zmagovalko tekme v Lenzerheideju, Britanko Annie Last.


Za Belomojno je 44 sekund zaostala sicer odlična cestna kolesarka Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, ki se redno in uspešno preizkuša tudi na gorskem kolesu. Tretja je bila domačinka Catharine Pendrel z zaostankom 1:44 minute.

Belomojna ima pred zadnjo tekmo svetovnega pokala sezone v italijanskem Val di Soleju neulovljivo prednost. Ukrajinka je s tremi zmagami, enim tretjim in enim petim mestom zbrala 1050 točk. Druga skupno je Švicarka Linda Indergand s 655 točkami, ki jo v Italiji konec meseca čaka težko delo, da ubrani prednost pred številnimi zasledovalkami, ki jo še lahko ogrozijo. Žakljeva je pridobila tri mesta in je 13., na petih dirkah je zbrala 457 točk.

Članki iz rubrike