požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 06.08.2017 19:12:48

Gajser tokrat brez deseterice

Albatros
Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Slavil je v obeh vožnjah in dobil vseh 50 točk. Slovenski dirkač Tim Gajser je preizkušnjo razreda MXGP končal na 11. mestu, potem ko je bil deveti v prvi in deseti v drugi vožnji. Gajser je tako dobil 23 točk v SP.

Na drugem mestu je prvo vožnjo končal vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli, tretji pa je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff. Cairoli je bil drugi tudi v drugi vožnji, na tretjem mestu pa je končal Britanec Max Anstie.

Skupno je na dirki za zmagovalcem Herlingsom drugo mesto osvojil Cairoli (44), tretje pa Coldenhoff z 38 točkami.

Proga s specifično peščeno podlago je od letos spremenjena, v soboto pa jo je med treningi in kvalifikacijami dodatno otežil še dež. Herlings je v kvalifikacijah še enkrat dokazal, zakaj je mojster mivke, saj je po slabšem začetku s šestega mesta napredoval na sam vrh, v zadnjem krogu pa je prehitel še ekipnega sotekmovalca Antonia Cairolija in si privozil prvi startni položaj. Cairoli je bil drugi, na tretjem mestu pa je kvalifikacije končal aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki se je s tovarniško ekipo Honde na prizorišču mudil že nekaj dni pred dirko, saj so želeli nastavitve motorja čim bolj prilagoditi terenu v Lommelu.

Na dirki je motokrosiste spremljalo lepše vreme kot v kvalifikacijah. Veliki zmagovalec je pričakovano postal Herlings, ki je bil tokrat prehiter tudi za Italijana Cairolija. Herlings je v obeh vožnjah spretno in z veliko lahkoto premagoval ovire belgijske proge. S Cairolijem sta znova prikazala kar nekaj atraktivnih prehitevanj, v katerih je moral izkušeni Cairoli priznati premoč mlajšemu sotekmovalcu.

Tim Gajser se je tokrat odrezal nekoliko slabše, kot bi si želel. Pred dirko je imel prav tako visoke cilje. V obeh vožnjah mu starta nista uspela najbolje, zato so si konkurenti privozili razliko, ki mu je v nadaljevanju ni uspelo nadoknaditi. Prvo vožnjo je končal na devetem mestu. V drugi vožnji je vse kazalo na boljšo uvrstitev, saj je bil nekaj časa šesti, potem pa je padel in bil na koncu deseti.



V skupnem seštevku SP je po belgijski dirki Cairoli ostal v trdnem vodstvu s 567 točkami, drugi je zdaj Herlings s 468 točkami, ki je prehitel domačina Clementa Desalla (462). Gajser je ostal na skupno petem mestu, ima pa 376 točk.

Naslednja dirka v zgoščenem avgustovskem sporedu v SP, dirkači imajo ta mesec tri preizkušnje, bo že naslednji teden v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu.

* Izidi:
- 1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Glenn Coldenhoff (Niz) ... 9. Tim Gajser (Slo)
- 2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Max Anstie (VBr) ... 10. Tim Gajser (Slo)
- skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Glenn Coldenhoff (Niz) ... 11. Tim Gajser (Slo)
- skupno v SP (14): 1. Antonio Cairoli (Ita) 567 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 468, 3. Clement Desalle (Bel) 462 ... 5. Tim Gajser (Slo) 376, 45. Peter Irt (Slo) 2

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike