900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.08.2017 13:35:15

Judoisti tudi na SP po medaljo

Najboljši slovenski, pa tudi številni tuji judoisti so v teh dneh zbrani na tradicionalnem poletnem kampu v Izoli. Tam trenira tudi jedro slovenske reprezentance, ki jo konec meseca v Budimpešti čaka svetovno prvenstvo. Tam bo nastopilo osem slovenskih tekmovalcev in tekmovalk.

Slovenske barve bodo v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti branili svetovna prvakinja Tina Trstenjak in Andreja Leški v kategoriji do 63 kg, Anka Pogačnik do 70 kg in Klara Apotekar do 78 kg v ženski konkurenci ter Matjaž Trbovc do 60 kg, Andraž Jereb do 66 kg, Martin Hojak do 73 kg in Mihael Žgank do 78 kg v moški.

"Bili smo na pripravah v Španiji, Franciji, na Japonskem, pa doma v Podčetrtku in Izoli, v primerjavi z olimpijsko sezono pa je bil obseg nekaj manjši. Imamo mešanico izkušenih in mladih tekmovalcev in žal mi je le, da ekipa ni večja. Borci so pripravljeni, kot je treba, računam pa na eno uvrstitev na stopničke in še kakšno uvrstitev do petega mesta," je ob predstavitvi ciljev povedal trener Marjan Fabjan.


"Upam, da bomo sledili temu trendu, ki smo ga dosegali doslej," pa je povedal predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič in pri tem mislil kolajne, ki jih judoisti redno osvajajo na vseh večjih tekmovanjih.

Žal so s širšega seznama reprezentance odpadli številni tekmovalci, javnost pa bo najbolj pogrešala nosilko olimpijskega brona iz Ria Ano Velenšek, ki še ni nared za največja tekmovanja, in Adriana Gomboca, ki je letos na evropskem prvenstvu na Poljskem osvojil kolajno, a je trenutno zaradi nešportnega obnašanja suspendiran.

Trenutno imajo tekmovalci zadnje resne priprave in obilo možnosti za dober sparing, saj je na že 25. kampu v Izoli zbranih kar pet nosilcev kolajn z olimpijskih iger ter številni drugi, ki so posegli po odličjih na svetovnih in evropskih prvenstvih. Najmočnejša je reprezentanca Rusije, a tudi druge ekipe so pripeljale dobre tekmovalce na čelu z Majlindo Kelmendi iz Kosova, skupaj pa so na slovenski obali zbrani reprezentanti iz 14 držav.

Značke: judo, sp

Članki iz rubrike