900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.04.2017 17:15:08

Za Gilberta dva tedna zdravstvenega dopusta in odpoved Gira

vszi
Belgijski kolesar Philippe Gilbert, ki je v nedeljo slavil na ardenski klasiki svetovne serije, dirki Amstel Gold Race, dan po zmagi pa zaradi težav z ledvicami pristal v bolnišnici, bo brez kolesa vsaj dva tedna. Slaba stran temeljitega okrevanja je, da bo moral izpustiti tudi prvo večetapno dirko sezone, italijanski Giro, ki se začenja 5. maja.

Iz njegove ekipe Quick Step so sporočili, da so tekmovalca zaradi bolečin v ledvicah po dirki sprejeli v bolnišnico. Po 48 urah je zdaj že v domači oskrbi, a so podrobne preiskave pokazale, da potrebuje vsaj dva tedna počitka. To pomeni, da ne bo izpustil le klasik Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege, pač pa so se v ekipi preventivno odločili tudi, da ga ne bo na Giru.


"Zame je to precejšen udarec. Giro je krasna dirka, na njej sem velikokrat res užival, a takšne poškodbe niso tako nedolžne. Ne bi rad prehiteval stvari, zato bom upošteval nasvete zdravnikov in počakal do konca okrevanja. A kljub temu imam motivov za nadaljevanje sezone še dovolj," je dejal Gilbert.

Štiriintridesetletni belgijski veteran je konec prejšnjega tedna še četrtič v karieri dobil kolesarsko dirko Amstel Gold Race. Na poti do zmage je sicer padel, a ga to ni oviralo pri slavju na dirki, se je pa pozneje izkazalo, da je prav ta padec povzročil kolesarjeve velike težave z ledvicami.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike